'Bu ülkede paralel devlete müsaade edilemez'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Türkiye'de paralel bir yapı oluşturmaya çalışıldığını belirterek, "Bunun kökünü kazıyacağız. Bu ülkede paralel devlete müsaade edilemez" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2015 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bu ülkede paralel devlete müsaade edilemez'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen Trabzon Muhtarlar Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, muhtarların toplumun mihenk taşlarından biri olduğunu ifade ederek, muhtarların toplumun tüm kesimlerinin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini ifade etti.

Türkiye'nin geçmişe göre çok kalkındığını, dünyadaki saygınlığının artarak ekonomik ve teknolojik alanda önemli atılımlar yaptığını anlatan Soylu, Türkiye'nin dünyadaki en önemli enerji nakil hatları üzerinde bulunduğuna işaret etti.

"Dünyanın en pahalı gayrimenkulü üzerinde duruyoruz" diyen Soylu, modern ipek yolunu yeniden inşa etmek ve batı ile doğu arasındaki bu köprüyü Türkiye'de yeniden kurmak istediklerini dile getirdi.

"Çözüm süreci eşit vatandaşlıktır"

Soylu, güçlü ve kuvvetli bir Türkiye ortaya koymak istediklerini vurguladı.

Çözüm sürecinin kendileri için eşit vatandaşlık anlamına geldiğine işaret eden Soylu, şöyle konuştu:

"Bizim için Çözüm Süreci eşit vatandaşlıktır, demokrasinin yükselmesidir, kardeşliğimizin, beraberliğimizin yarına güçlü adımlarla beraber gidebilmesidir. Biz oradaki vatandaşlarımızın, Türkiye'deki tüm vatandaşlarımızın devletine, milletine güvenen bir millet ortaya koyabilmesini istiyoruz. Bunu neden istiyoruz, güçlü ve kuvvetli bir Türkiye ortaya koyabilmek için istiyoruz."

"Paralel devlete müsaade edilemez"

Soylu, paralel yapı ile mücadelenin süreceğini belirterek, "İnandığımız ve güvendiğimiz, 'Bunlar inançlı çocuklardır, bunların bu millete bağlılığında bir problem yoktur' dediğimiz insanları kullanarak bu ülkede paralel bir yapı oluşturmaya çalıştılar. Kim ne kadar alınırsa alınsın, bunun kökünü kazıyacağız. Bu ülkede paralel devlete müsaade edilemez" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber