Paralel, ÖSYM'yi bilgi işlemden fethetti

KPSS soruşturması kapsamında eski ÖSYM Bilgi İşlem Daire Başkanı T'nin Paralel'in lideri Fethullah Gülen'e ait siteyle bağlantısı belirlendi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 05 Mayıs 2015 06:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralel, ÖSYM'yi bilgi işlemden fethetti

NAZİF KARAMAN

2010 KPSS soruşturması kapsamında çalışmalarını sürdüren TÜBİTAK bilirkişileri eski ÖSYM çalışanlarının disklerinden inanılmaz detaylar çıkarıyor. Bu detaylar Paralel Yapı'nın ÖSYM içindeki yapılanmasının boyutlarını ortaya koyuyor. 2010'a kadar ÖSYM Bilgi İşlem Daire Başkanlığı görevinde bulunan Mustafa T.'ye ait diskin incelenmesi sonucu ortaya çıkan mesaj trafiğinin içerdiği detaylar oldukça çarpıcı. T.'ye "Dilek %CUSTOM_cn@hotmail. com.cn" adresinden bir mail gönderilmiş. Çin kaynaklı bu mail adresini Google üzerinden aradığınız zaman karşınıza Fethullah Gülen'e ait internet sitesi çıkmakta. Söz konusu siteye girdiğinizde www.fgulen.com ibaresi üstbant başlığı olarak karşımıza çıkıyor fakat bu siteye tıkladığınızda sitenin artık aktif olmadığı görülüyor. Mail aynı zamanda sozturk@ osym.gov.tr adresini kullanan ÖSYM çalışanını da yönlendirilmiş. Tütüncü'ye gönderilen mail içinde çeşitli dua önerileri bulunmakta. Fethullah Gülen'in derlediği "Dua Mecmuası" kitabından çeşitli duaların da okunması tavsiye ediliyor.

SONUÇLARI VERDİ

Mustafa T.'nin savcılık tarafından incelenmeyen bilgisayarından başka ilginç detaylar da çıktı. T.'nin bir arkadaş gurubu ile ABD ye Las Vegas'a gittiği ortaya çıktı. Yine T'nin bir arkadaşı ile yaptığı mail trafiği ilginç. Mailde bir arkadaşı T'ye sınava girecek oğlunun nüfus cüzdanının fotokopisini gönderiyor. T. de arkadaşına oğlunun sınavı için başarılar diliyor. Maillerinden oldukça rahat olduğu görülen Tütüncü kuruma iş yapan bir elemanının sonuçlar açıklanmadan önce ÖSS puanını öğrenme talebine de T. olumlu yanıt veriyor. Tespit edilen bu veriler, 2010 KPSS soruşturmasında delil olacak. Mustafa T., ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın 2010'da istifa etmesinin ardından görevden alınmıştı.

EŞİNİN DERSHANESİ VAR

Daha önce soruşturma kapsamında T.'nin eşinin Ankara'da KPSS eğitimi veren bir dershanesi olduğu ve Denetleme Kurulu'nun soruşturmasında, çiftin mal varlıklarının arttığı tespit edilmişti. Toplam 3 bin 200 TL maaş alan çiftin 2 lüks daire, 1 villa ve 1 jeepi olduğu saptanmıştı. Fakat soruşturmanın eski savcısı Şadan Sakınan bu konu ile ilgili bir girişimde bulunmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber