Ankara Büyükelçisi: Gülen'le ilgili süreç şeffaf yürüyecek

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass, hakkında yakalama kararı çıkarılan Fethullah Gülen'in iadesini değerlendirdi: ABD, iade konularında titiz, tarafsız, şeffaf ve adli bir süreç uygular.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Mayıs 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara Büyükelçisi: Gülen'le ilgili süreç şeffaf yürüyecek

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John R. Bass, Ankara Swiss Otel'de, Diplomasi Muhabirleri Derneği Başkanı AKŞAM Muhabiri Mahmut Gürer ve dernek üyeleriyle sohbet toplantısında bir araya geldi. Büyükelçi Bass, hakkında "yakalama" kararı çıkarılan ve Türkiye'ye iadesi istenen Fethullah Gülen'in, ABD'den sınır dışı edilmesi ya da iadesini değerlendirdi.

EL NUSRA BİZİM İÇİN TERÖR ÖRGÜTÜ

Büyükelçi Bass "ABD'de ikamet eden yabancılarla ilgi adli davalar söz konusu olduğunda, bize sunulan kanıtlara dayalı, çok titiz, adil ve tarafsız bir süreç uygularız. Herkesin sonuçtan tatmin olması için, adli sürecin şeffaf ve tarafsız işlediğinden emin olması gerektiğine inanıyorum" dedi. Bass, DAEŞ ile ilgili sorulara ise şöyle cevap verdi: DAEŞ bugünlerde daha radikal görünüyor fakat bu bizim geçmişte karşı durduğumuz El Kaide bağlantılı El Nusra'nın terör örgütü olduğu gerçeğini degiştirmez. El Nusra bizim için hala bir terör örgütüdür.

Başkanlığı halk bilir

Başkanlık sistemi mi olur parlamenter bir sistem mi olur, Türk vatandaşlarının karar vereceği bir konu. Bu ABD'nin vereceği bir karar değil. Türk vatandaşlarının bilgilendirilmiş olarak karar vermesine ve bu kararı vereceğine de saygımız sonsuz.

Amaç Esad'ı uzaklaştırmak

Suriye'de Esad rejimi tarafından yaratılan sorunlar konusunda Türkiye ve ABD çok yakından çalışmaya devam ediyor. Ana konu Esad'ın nasıl görevden uzaklaştırılacağı olan müzakere edilmiş biz çözüme ulaşmak. Bu sorunun askeri bir çözümü yok.

Casusluk iddiaları

Konsolosluklar ülkede neler olduğunu anlamak için geniş kesimde insanlarla bir araya gelir. Bu konuyu araştırdık ve herhangi bir ajanlık faaliyetine rastlamadık.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber