Hedef yerli savaş uçağı

12'nci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda (IDEF'15), İngiliz BAE Systems ve Ankara merkezli Fotoniks, askeri havacılık için sanal gösterge paneli teknolojileri geliştirmek üzere anlaşma imzaladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Mayıs 2015 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hedef yerli savaş uçağı

olarak yerli eğitim uçağı Hürkuş'ta kullanılacak.

Eski nesil sistemlere göre LiteHUD'un çok daha hafif olduğunu belirten BAE Systems İş Geliştirme Müdürü Michael Beltrani, yeni nesil yerli savaş uçağı TFX projesinde de ortaklık yapmak istediklerini söyledi. BAE Systems olarak elektronik sistemler, dost-düşman tanıma, Link 16 olarak adlandırılan özel haberleşme dahil bir çok sistem konusunda tecrübelerini Türkiye ile paylaşmak istediklerine dikkat çekti. BAE Systems'ın bu konuda Türk ortağı ise Ankara merkezli Fotoniks şirketi olacak.

YERLİ ORTAK FOTONİKS

Fotoniks Genel Müdürü Cem Yazıcıoğlu, tüm sistemlerin ortak geliştirdiği bir yapıya sahip olduklarını belirterek 'İlk projemiz, askerlerin miğferlerine takılan optik dürbünlerdi. Bunu araçlar için geliştirdiğimiz sistemler izledi. Günümüzde telsizden gelen SMS'ler, tüm GPS bilgileri, asker miğferine yansıtılıyor. Bu teknolojiyi uçaklara da taşımak istiyoruz" dedi.

Tolga ÖZBEK/İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber