Müezzinoğlu: Ağustos böceği gibi yine meydana çıktılar

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: - "(Muhalefet partilerinin seçim mitingleri) Şimdi harman zamanı geldi, ağustos böceği gibi yine meydana çıktılar, cır, cır, cır ötüyorlar. Bu millete bal arısı gerekir, bal arısı. Bu millet bal yapan arısıyla buluştu; Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti ile buluştu. Arkamızda çil çil eserler bırakıyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2015 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müezzinoğlu: Ağustos böceği gibi yine meydana çıktılar

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, muhalefet partilerinin seçim mitinglerine ilişkin, "Şimdi harman zamanı geldi, ağustos böceği gibi yine meydana çıktılar, cır, cır, cır ötüyorlar. Bu millete bal arısı gerekir, bal arısı. Bu millet bal yapan arısıyla buluştu; Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti ile buluştu. Arkamızda çil çil eserler bırakıyoruz" dedi.

Müezzinoğlu, Çanakkale'nin Biga ilçesinde inşaatına başlanan 150 yatak kapasiteli devlet hastanesinin temel atma töreninde, konuşmasından önce müteahhit firmanın temsilcisini yanına çağırarak, planladıkları iş bitim tarihini sordu.

Firma temsilcisinden inşaatın 23 Nisan 2016'da tamamlanacağı sözünü alan Müezzinoğlu, 19 Mayıs 2016'da hastanenin hizmete açılacağını ifade etti.

Müezzinoğlu, seçim tarihinin yaklaşmasıyla birlikte muhalefet partilerinin vaatlerinin arttığına değinerek, şöyle konuştu:

"Şimdi harman zamanı geldi, ağustos böceği gibi yine meydana çıktılar, cır, cır, cır ötüyorlar. Bu millete bal arısı gerekir, bal arısı. Bu millet bal yapan arısıyla buluştu; Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti ile buluştu. Arkamızda çil çil eserler bırakıyoruz. Bugün için Sağlık Bakanlığı olarak 36 bin yatak kapasiteli 226 hastaneyi yapıyoruz. Şu anda bunların bir kısmının inşaatları devam ediyor. Çanakkale'de son derece modern 500 yataklı hastane inşaatımız da inşallah en kısa zamanda tamamlanıp hizmete açılacak."

Kendilerinden önceki dönemlerde ambulanslara konacak mazot olmadığını belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Şimdi '1,5 liraya mazot vereceğim' diyen, o gün 'Ambulansa mazotu doldurursan hastanı taşırız' diyordu. Şimdi neden bahsediyorsun? Allah korusun 2-3 saatliğine iktidara gelseler, hani böyle 23 Nisan başbakanları ya da sağlık bakanları oluyor ya 3 saat sonra ambulans helikopter havalanmaz. E niye? Mazot olmaz çünkü ondan. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. 13 yıldır yapamadıklarımızın ve yetiştiremediklerimizin ıstırabını çekiyoruz. Bu millet daha iyiye layık. Bu muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe bu ülkeyi, bu milleti inşallah 2023'e biz taşıyacağız. Birileri ağustos böceği gibi cırlayacak ama diğeri bal arısı gibi gece gündüz demeden koşacak ve üretecek. Sahte ballara da aldanmayın ha. Şimdi sahte bala da talip olmaya başladılar."

Daha sonra, Müezzinoğlu ve beraberindekiler, butona basarak temele ilk harcı döktü.

Müezzinoğlu, törenin ardından sağlık çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene, Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Biga Kaymakamı Fatih Genel, İl Sağlık Müdürü Kenan Eliuz, Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Tezcan Sezgin ile vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber