Emniyet müdürü: Akıl hastası, yeğenime bel bağlamışlar

İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren: - "Bu operasyonlardan dolayı bazı basın organları demek ki çok rahatsız olmuşlar, çok içlerine batmış, bundan dolayı da akıl hastası, ilaç almayan bir yeğenime bel bağlamışlar"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2015 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet müdürü: Akıl hastası, yeğenime bel bağlamışlar

Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, "Paralel Yapı"ya yönelik operasyonların bazı basın kuruluşlarında rahatsızlık yarattığını ve akıl hastası yeğenin beyanatları doğrultusu aleyhinde haberler yapıldığını belirterek, maddi ve manevi tazminat talebinin devam edeceğini söyledi.

Ceren, makamında düzenlediği basın toplantısında, Manisa genelinde son dönemde "Paralel Yapı"ya yönelik operasyonların ardından kendisinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını savundu.

Osmaniye'de yaşayan, akıl hastası bir yeğeni olduğunu ve bu kişinin cezai ehliyeti bulunmadığını anlatan Ceren, 3 yıldan bu yana ilaç tedavisi görmediği için sağlık sorunları yaşadığını ifade etti.

Yeğeninin sağlık sorunları nedeniyle tedavisini aksattığını ve bu süre içerisinde kendisi ve ailesinin diğer fertleriyle ilgili zaman zaman ciddi şikayetlerde bulunduğunu aktaran Ceren, şunları kaydetti:

"Yeğenim bu anlamda beni ve bankacı olan kardeşimi değişik zamanlarda şikayet etti. Bunlarla (şikayetler) ilgili değişik zamanlarda müfettişler geldi. Yüzlerce, yani aşırı derecede şikayet var. Sadece benimle ilgili değil birçok kurumla ilgili. Bu yeğenim maalesef gençliğinde çok sevdiğim ancak tedavisini aksattığı için hastalığı ilerleyen biri. Akıl hastası yeğenimin vermiş olduğu dilekçeye istinaden 'Aileyi karıştıran kredi' adı altında bazı işlemler yapıldı, araştırıldı ancak aslı astarı çıkmadığı için kapatıldı.

Şimdi bu operasyonlardan dolayı bazı basın organları demek ki çok rahatsız olmuşlar, çok içlerine batmış ve bundan dolayı da akıl hastası, ilaç almayan bir yeğenime bel bağlamışlar. Ondan aldıkları ve dolaylı olarak edindikleri bilgileri kullanmaya çalışıyorlar. Ben onlara şunu öneriyorum, eğer çok istiyorlarsa şu anda yine bir karar var hastanede yatırılmasıyla ilgili. Hastaneye yatırılmadan önce onunla görüşsünler kendilerine bir yıl yetecek kadar bol bol haber yaparlar. Tabii benim de bu arada onlarla ilgili maddi ve manevi her türlü tazminat talebim devam edecek."

Tayfur Erdal Ceren, kendisini itibarsızlaştırmaya çalışan birkaç gazetenin, önce aykırı bir kişiye "el altı"ndan haber yaptırdığını ardından söz konusu gazeteyi kaynak gösterip, haber yaptırma taktiğini kullandığını belirtti.

"Ama şunu da söyleyeyim, bizi bu tür şeyler daha çok kamçılıyor daha çok fazla çalışmamazı neden oluyor" diyen Ceren, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hiç kimseye hiçbir şekilde kumpas kurmadan, sıkıntı yaratmadan, gerçekler neyse onu yapacağız. Sadece ben yapmıyorum, adliye, savcılık, Emniyet Genel Müdürlüğü bazında koordineli bir çalışmadır bu. Söylediğim gibi zamanında çok sevdiğim bir yeğenimin tedavi olmamasından dolayı, hayal alemine dalması değişik ifadede bulunmasını bir gazete ciddiye almış. Benim, ailem ve kardeşlerimle bir sıkıntım yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber