Kurtulmuş: Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur

Hep birlikte barış içerisinde yaşandığının altını çizen Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur. Bizim kitabımızda insanları herhangi bir gerekçeyle ötekileştirmek yoktur. Hiç kimse bir diğerinden üstün ya da aşağıda değildir.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2015 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurtulmuş: Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu ülkenin insanlarına hiç kimse efendi değil, hiç kimse onların başında emir komuta verecek kimse değildir. Bu millete hizmet, bu milletin 'Allah razı olsun' diyerek dualarını almak, siyasetçiler olarak en büyük talebimizdir" dedi.

Kurtulmuş, Gürgentepe Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez etkinliklerine katıldı.

Burada vatandaşlara hitap eden Kurtulmuş, Hıdırellez'in Anadolu'da asırlardır kutlandığını ve baharın gelişini müjdelediğini söyledi.

Hıdırellez'in toprağın, tabiatın ve insanın canlanışı olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Hıdırellez bir taraftan yeniden dirilişi sembolize ettiği gibi diğer taraftan da dostluğu, kardeşliği, yardımlaşmayı ve paylaşmayı temsil eder" dedi.

Asırlardır Hıdırellez'in bayram coşkusuyla kutlandığını vurgulayan Kurtulmuş, "Türkiye'nin her yerinde bu geniş coğrafyada Hıdırellez'i birlik ve beraberliğin sembolü olarak kutlarız" diye konuştu.

"Anadolu toprakları Gürcistan'dan gelenlere, Üsküp'ten, Mekadonya'dan gelenlere, Selanik'ten gelenlere kucak açmış bir coğrafyadır" diyen Kurtulmuş, "Nice insanlar nice kavimler bir arada yaşıyoruz. Hiçbirimizin diline bakmıyoruz. Hiçbirimizin kültürüne, geçmişine bakmıyoruz. Bu memlekette hiç kimsenin mezhebine asırlardır bakmıyoruz. Kim olursa olsun, hangi anadan babadan doğarsa doğsun, hangi dili kullanırsa kullansın kim ki bu toprakların çocuğudur hepsi bizim kardeşimizdir, hepsi bizim ailemizin bir ferdidir" ifadesini kullandı.

- "Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur"

Hep birlikte barış içerisinde yaşandığının altını çizen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur. Bizim kitabımızda insanları herhangi bir gerekçeyle ötekileştirmek yoktur. Hiç kimse bir diğerinden üstün ya da aşağıda değildir. Hiç kimse seçkin, hiç kimse ötekileştirilmiş değildir. Hiç kimse birinci sınıf, hiç kimse ikinci sınıf değildir. Herkes birinci sınıftır. Herkes bu ülkenin insanıdır. Herkes bu ülkenin vatandaşıdır. Herkes Allah'ın kulu, bu topraklarda yaşayanlar Muhammed'in ümmetidir. Onun için asırladır bu memlekette ayrılık tohumları ekmek isteyenler hep elleri boşa çıktı. Hiçbir zaman başarılı olamadılar. Bizde ayrılık gayrılık yok. Bizde Alevilik Sünnilik yok, bizde şu mezhep ve şu meşrepten olmak yoktur. Bu toprakların geçer akçesi hazreti insan olmaktır, aynı medeniyetin çocuğu olmaktır."

"Vatandaşa efendilik yok" diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkenin insanlarına hiç kimse efendi değil, hiç kimse onların başında emir komuta verecek kimse değildir. Bu millete hizmet, bu milletin 'Allah razı olsun' diyerek dualarını almak, siyasetçiler olarak en büyük talebimizdir. İnşallah 30 Mart'ta ve 10 Ağustos'ta verdiğiniz desteğin aynısını verecek ve inşallah Gürgentepe'de Türkiye'ye büyük hizmetler yapılması için Ordu'ya yapılan hizmetlerin devamı için bu desteği sürdüreceksiniz. Bizler de sizlerin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz."

- "Yanınızda olmaya devam edeceğiz"

7 Haziran seçimlerinde Türkiye'nin yeni bir döneme geçeceğini anlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu yeni dönemde insan esaslı bir ekonomi vardır. Bu yeni dönemde insanın itibarını, huzurunu artırmak vardır. Bu yeni dönemde daha zenginleşen bir Türkiye, zenginleştiğinde zenginliğini daha çok paylaşan bir Türkiye vardır. Gürgentepeli vatandaşlarımız ne yapacağını biliyorlar. Türkiye'nin geldiği noktayı görüyorlar. Bizler de hemşehrileriniz olarak vekaleti bize verdikten sonra hiçbir şekilde fildişi kulelerde oturmayacağız. Sizin aranızda olacağız. Şimdiye kadar olduğu gibi her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz."

Kurtulmuş, konuşmasının ardından etkinliğe katılan kadınlara karanfil dağıttı.

- Köftecide tezgahın başına geçti

Daha sonra Ulubey ilçesinde bir köfteciye uğrayan Kurtulmuş, burada kısa süre tezgahın başına geçerek vatandaşlara köfte dağıttı. Vatandaşlara turşu ikram eden Kurtulmuş, ardından ilçeden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber