Türkiye AB Sivil Koruma Mekanizması üyesi oluyor

Avrupa Sivil Koruma İşbirliği Forumu'na afetlere hazırlık ve önleme alanlarındaki başarılı çalışmaları sebebiyle davet edilen Türkiye, imzalanacak anlaşmayla AB Sivil Koruma Mekanizması'na üye olacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2015 23:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye AB Sivil Koruma Mekanizması üyesi oluyor

Brüksel'de düzenlenecek Avrupa Sivil Koruma İşbirliği Forumu'na, afetlere hazırlık ve önleme alanlarındaki başarılı çalışmaları sebebiyle davet edilen Türkiye'nin, yarın imzalanacak anlaşmayla Avrupa Birliği (AB) Sivil Koruma Mekanizması'na üye olacağı bildirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada, 6-7 Mayıs'da Brüksel'de düzenlenecek Avrupa Sivil Koruma İşbirliği Forumu'nda, AFAD'ın afet yönetimindeki başarılı çalışmalarıyla üyeliğe davet edilen Türkiye'nin AB Sivil Koruma Mekanizmasına katılımının beyan edileceği belirtildi.

AFAD Başkanı Fuat Oktay'ın forumda, "Afet Risk Yönetiminde Inovasyon Tartışması" adlı özel oturuma panelist olarak katılacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Avrupa Komisyonu İnsani Yardım ve Sivil Koruma Genel Müdürlüğü (DG ECHO) altında yer alan ve 2001 yılında kurulan AB Sivil Koruma Mekanizması, AB içerisinde ve dışında afet anında insan, çevre ve kültürel mirasın korunmasına yönelik ayni yardım, ekipman, personel ve uzman desteği sağlamaktadır. 2013'te yenilenen mevzuatı ile hazırlık ve önleme alanındaki faaliyetleri de gerçekleştirmektedir.

AB Sivil Koruma Mekanizması tarafından, AFAD koordinasyonunda, özellikle afetlere hazırlık ve önleme alanlarındaki başarılı çalışmaları sebebiyle davet edilen Türkiye de 6 Mayıs'ta imzalanacak anlaşma ile mekanizmaya üye olacaktır. AB Sivil Koruma Mekanizması'na üye ülkeler afetlerde müdahale, hazırlık ve önleme aşamalarında önemli getirileri paylaşmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber