Davutoğlu, MHP seçim bürosunu ziyaret etti

Başbakan Davutoğlu Iğdır'da seçmenlerle buluştu. Mitinginde Kafkaslara seslenen Davutoğlu "Gelin, barış içinde yepyeni bir Kafkasya kuralım" dedi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 06 Mayıs 2015 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu, MHP seçim bürosunu ziyaret etti

Serkan AKKOÇ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kars'taki mitinginin ardından Türkiye'nin doğusundaki sınır şehri Iğdır'da Zübeyde Hanım Bulvarı'nda seçmenlere hitap etti. Miting meydanında asılı pankartlardan birinde Davutoğlu'na hitaben, Türkçe, Kürtçe ve Azerice "Hoşgeldin" denildi. Davutoğlu, konuşması sırasında bu yazıları okuyarak, Hoş bulmuşam, hoş bulmuşam. Yahşi gelmişem, yahşi giderem inşallah" diye konuştu.

MEZHEP, ETNİK AYRIM ARAMIZA FİTNE SOKAMAZ

Seçim şarkısı "Davutoğlu Ahmet Hoca"nın Azeri versiyonun da çalındığı mitingde konuşan Davutoğlu, şunları söyledi:

Iğdırlı, evrensel bir adalet arayışında. Mazlumlara sahip çıkmamızı istiyor. Dünyanın neresinde olursa olsun ister Müslüman, ister Hristiyan, ister Sünni, ister Şii, ister Türk, ister Kürt, ister Arap... Nerede olursa olsun mazlumlara sahip çıkalım. Kudretli Türkiye Cumhuriyeti devletini mazlumların hamisi kılalım. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütün vatandaşlarını insan onurunun içinde taçlandırdığı kimlikleriyle seviyoruz, onları yaratandan dolayı seviyoruz. Hiç bir mezhep ayrımı, hiç bir etnik ayrım bizim aramıza fitne sokamaz.

BİRİLERİ YURT DIŞINDA KAMPANYA BAŞLATTI

Biz dedelerimizi 100'üncü yılında anarken birileri de yurt dışında Türkiye aleyhine, milletimiz aleyhine büyük bir kampanyana başlattı. Bizden hesap sormaya kalktı. 100 yılın hesabını. Eğer hesap sormaya başlarsak Kafkaslar'da çok hesap sorulması gerekir. Çerkeslere ne oldu? Çeçenlere ne oldu? Can Azerilere, Hocalı'da ne oldu? Gürcülere, trenlere bindirilip Sibirya'ya gönderilen, yollarda ölen yiğit Ahıskalılara ne oldu? Kırım Tatarlarına ne oldu?

TARİHİ DÜŞMANLIKLARI BIRAKALIM

Türkiye'nin en doğusundan, bereketli Iğdır'dan, Ağrı Dağı'nın eteğinden tüm Kafkas milletlerine sesleniyorum. Gelin, yepyeni bir Kafkasya kuralım. Barış içinde, huzur içinde yaşanacak refah bölgesi, enerji bölgesi, adalet bölgesi olan bir Kafkasya kuralım. Tarihi düşmanlıkları bırakalım. Geleceğe adım adım açılalım. Barış isteriz ama herkes de bilsin ki; eğer bir yerde bir zulüm varsa o zulmün karşısında da bu Ağrı Dağı kadar dimdik dururuz."

(KILIÇDAROĞLU'NU) YUHALAMAYIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Ardahan'da olduğunu hatırlatan Davutoğlu, alandakilerin yuhalaması üzerine, "Yuhalamayın" uyarısında bulundu.

AZERBAYCAN İLE İLİŞKİLERİ DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ

Türkiye ve Azerbaycan'ın acı olaylar sonrasında şimdi et ve tırnak gibi iç içe olduğunu belirten Davutoğlu, şöyle konuştu: "Azerbaycan ile ilişkileri daha da geliştireceğiz inşallah. Bizim için Nahcivan ile Iğdır arasında bir fark yoktur. Azerbaycan ile Türkiye arasında da bir fark yoktur. Bir taraftan biz Kafkaslar'a barış çağrısında bulunurken diğer taraftan da ülkemizde büyük bir milli birlik ve kardeşlik hamlesini yürütüyoruz.

HER VATANDAŞIMIZ İÇİN HER YER TÜRKİYE

Birileri 77 milyonun arasına Sünni, Şii, Alevi, Caferi ya da Türk, Kürt ayrımları üzerinden fitne sokmaya çalışıyor. Bizde mezhep ayrımı yok ve bizim için Türk-Kürt bütün Anadolu'daki her bir vatandaşımız için her yer Türkiye.

SÜRECİN ESASI 78 MİLYONU KARDEŞ YAPMAK

Sürecin esası 78 milyonu kardeş yapmak, bütün ayrımcılıkları ortadan kaldırmaktır. Bu topraklarda mezhebi dolayısıyla kimse farklı görülemez. Sünni kardeşlerimiz ne kadar aziz ise Şii, Caferi, Alevi kardeşlerimiz de o ölçüde azizdir."

MHP SEÇİM BÜROSUNU ZİYARET ETTİ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Iğdır mitinginin ardından MHP seçim bürosunu ziyaret ederek, partililerle görüştü. Yaklaşık 15 dakika süren ziyaretin ardından yaya olarak Iğdır Valiliği'ne geçen Davutoğlu, caddede bekleyen vatandaşları selamladı.

VALİLİĞİ ZİYARET

Valilik önünde yöresel kıyafetli çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Başbakan Davutoğlu, Vali Davut Haner ve kurum müdürleri ile tokalaştıktan sonra polis merasim mangasını selamladı. Valilik ziyareti sonrası eşi Sare Davutoğlu'yla Iğdır Merkez Camii'ne giden Davutoğlu, daha sonra seçim otobüsü ile Iğdır Havalimanı'na geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber