O da vali bu da vali

Haber Giriş : 14 Ağustos 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bodrum tatiline makam otomobiliyle giden Ordu Valisi kendini "Bütün valiler böyle yapar" diyerek savunmuştu. Ama tüm valiler "böyle" yapmıyor. Mesela Ankara'daki toplantılara bile otobüsle giden Manisa Valisi Refik Öztürk...

Ordu Valisi, tatile makam aracıyla gitmesini "Bütün valiler böyle yapar" diyerek savunsa da, mütevazı kişiliğiyle tanınan Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, hiç de Ordu valisinin anlattığı valilere benzemiyor. Yıllar önce Öztürk'ün tatilini geçireceği yöreye ulaşmak üzere İzmir'den bindiği minibüsü kimlik kontrolü için durduran polis, ayakta seyahat eden yolcunun Bilecik Valisi olduğunu fark etmiş ve "Buyurun Sayın Valim, sizi biz götürelim" demişti. "Hayır, tatildeyken devletin arabasını kullanamam" karşılığı veren Vali, Ankara'daki toplantılara bile makam otomobiliyle değil, otobüsle gitmeyi tercih ediyor. Özel işlerinin tümü için de minibüse biniyor.

'Kendi kesem sayarım'
Vali Öztürk, Manisa'nın yerel Yarın Gazetesi'ne verdiği röportajda örnek alınması gereken açıklamalar yapmıştı: "Babam kavunu kestiğinde tavuklara vermek için önce çekirdeklerini ayırırdı. Sonra da koyuna, koça vermek için kabuklarını... En son biz içini yerdik. Böyle bir yoksulluğun içinden çıkan insanlar, bir makama geldiği zaman, 'Koruyacağım para ülkemin parasıdır' demeli. Sırf bu yüzden, namusum kadar değer, ahlakım kadar önem veririm devletin parasına. Kendi cüzdanım gibi hesabını bilir, kendi kesem sayarım. Özel işlerim için mümkün olduğunca minibüse binerim. Yerde toplu iğne bulsam, birgün mutlaka lazım olur diye yakama takarım. "

'Cevabı da örnek'
VATAN'ın telefonla ulaştığı Vali Öztürk, Ordu Valisi ile ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine, birçok meslektaşına ders olabilecek nitelikte bir cevap verdi: "Bir değerlendirme yapmam, sanki meslektaşımı eleştiriyormuşum gibi anlaşılır Lütfen beni mazur görün. Ben kendi tarzımdan mutluluk duyuyorum."

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber