Afetlere yönelik interaktif eğitim programı hazırlandı

İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İstanbul Proje Koordinasyon Birimi işbirliğiyle Türkiye'nin afetlere yönelik ilk interaktif eğitim programı hazırlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2015 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afetlere yönelik interaktif eğitim programı hazırlandı

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, e-eğitimle, afetlere hazırlık süreçlerinde güvenli yaşam kültürünün toplumun tüm kesimlerinde içselleştirilmesi ve bu konuda özellikle gençlerin farkındalığının artırılması hedefleniyor.

E-eğitim programı, afet öncesi, sırası ve sonrasını içeren 8 temel adım kurgusuyla hazırlandı. Program, afetlere karşı temel davranış kalıplarını interaktif bir şekilde aktarmayı amaçlıyor.

"http://e-egitim.guvenliyasam.org" internet adresi üzerinden kayıt yapılan e-eğitimde, kullanıcılar üniversite öğrencileri Emre ve Aylin karakterleri eşliğinde afetlere hazırlık konusunda bilgilendiriliyor. Kullanıcılar, öğrendikleri bilgilerle bir aileyi İstanbul'da olası bir depreme karşı hazırlıyor.

E-eğitim programında; afet öncesinde yaşam alanlarındaki riskleri azaltma, aile afet planının hazırlanması, afet ve acil durum çantasının hazırlanması, evlerin yapısal risklerinin belirlenmesi, can ve mal güvenliğinin sağlanması, afet sırasında korunma yöntemleri, afet sonrasında yaralanmaların en aza indirilmesi, hasarın kontrol edilmesi ve aile afet planının uygulanması gibi konular yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber