Yargıtay, Hanefi Avcı'nın hapis cezasını bozdu

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, "Devrimci Karargah Örgütü" davasında yargılanan eski Emniyet Müdürü Avcı'ya "örgüt üyelerine yardım" suçundan verilen hapis cezasını bozdu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2015 12:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Yargıtay, Hanefi Avcı'nın hapis cezasını bozdu

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın "Devrimci Karargah Örgütü" davasında daha önce onanan hapis cezasını, karar düzeltme talebi üzerine bozdu.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Avcı'ya "Yasa dışı silahlı Devrimci Karargah terör örgütü ve mensuplarına yardım etmek" suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını onamıştı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Avcı hakkındaki onama kararının düzeltilmesini istemişti.

Karar düzeltme istemini Yargıtay 9. Ceza Dairesi yerine, örgütlü suçlara bakmakla görevlendirilen Yargıtay 16. Ceza Dairesi karara bağladı.

Daire, Başsavcılığın karar düzeltme istemini kabul ederek, Avcı'ya verilen hapis cezasını bozdu.

Cezası bozulan eski emniyet müdürü Avcı:

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin, "Devrimci Karargah Örgütü" davasında hakkında "örgüt üyelerine yardım" suçundan verilen hapis cezası kararını bozduğu eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, "Daha önce özel yetkili mahkemenin ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin, bu cemaatin kurduğu komplo doğrultusunda karar verdiği kanaatindeydim. Bu kararın doğru ve adil olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bozma kararına ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Avcı, bu olayın baştan beri haksız, hukuksuz olduğunu, yazdığı kitaptan dolayı kasti uydurulduğunu bildiklerini belirterek, "Adil bir yargıda nereye giderse gitsin mutlak surette sadece beraatimiz değil, bize bir komplo kurulduğunun, suç yakıştırıldığının, özellikle iftira edildiğinin ortaya çıkacağı inancındaydık" dedi.

Kararı henüz görmediğini, basından duyduğunu ve içeriğini bilmediğini aktaran Avcı, şunları söyledi:

"Daha önce özel yetkili mahkemenin ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin, bu cemaatin kurduğu komplo doğrultusunda karar verdiği kanaatindeydim. Bu kararın doğru ve adil olduğunu düşünüyorum. Dosya içindeki bütün maddi belgeler de bunu göstermektedir. Bu kararın ilk soruşturulduğundan son gününe kadar görev almış olan bütün yargı mensupları, benim suçluluğumla ilgili bir tek örnek delil gösteremezler, ortaya çıkıp konuşamazlar. Objektif olarak bakıldığında dosyadaki deliller tam tersini göstermektedir. Bizim masumiyetimizi ve bize iftira atıldığını göstermektedir maddi delillerle birlikte."

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Avcı'ya "yasa dışı silahlı Devrimci Karargah terör örgütü ve mensuplarına yardım etmek" suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını onamıştı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Avcı hakkındaki onama kararının düzeltilmesini istemişti. Karar düzeltme istemini Yargıtay 9. Ceza Dairesi yerine, örgütlü suçlara bakmakla görevlendirilen Yargıtay 16. Ceza Dairesi karara bağladı. Daire, Başsavcılığın karar düzeltme istemini kabul ederek, Avcı'ya verilen hapis cezasını bozdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber