Bakan Yıldız'dan çevrecilere eylem teklifi!

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen 21.Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansının açılışında konuştu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Mayıs 2015 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Yıldız'dan çevrecilere eylem teklifi!

Yıldız, verimli bir enerji politikası için özelleştirmelerin yapılması gerektiğini söyledi. Özelleştirmelerde bir usul hatası yapılıyorsa bunu özelleştirmelere karşı olarak tercüme etmenin doğru olmadığı kanaatinde olduğunu söyleyen Yıldız sözü çevrecilere getirdi.

Yıldız, "Aynen çevrecilerin Taksim'de bir kısım ağaçları bahane ederek göstermiş olduğu heyecanın, göstermiş oldukları hassasiyetin hemen Iğdır'a 16 kilometre ilerideki Metsamor santraline göstermedikleri gibi..." dedi.

"Şimdi ben arkadaşlarıma bir tavsiyede bulunuyorum" diyen Bakan Yıldız, şöyle konuştu:

"Çevreyi bu kadar seviyorsunuz. Takdir edilecek bir şey. 1980 yapımı, ömrünü tamamlamış, 30 yıllık ömrünü çoktan tamamlamış bir santral var. Ve bu Iğdır'a 30, sınıra 16 kilometrelik bir yerde bulunuyor. Mesela Iğdır'da Metsamor santraliyle ilgili bir çevre yürüyüşü yapalım. Niçin o hassasiyetinizi orada göstermiyorsunuz. O zaman benim aklıma bir şey geliyor. Sırf çevreyle alakalı konu üzerinde hassasiyet göstermekten ziyade, çevrenin istismar edildiği bir alan haline geliyor. Aynen demokrasilerin dünyada istismar edildiği gibi. Demokrasi adı altında silahlı güçlerle beraber o ülkeye girildiği gibi. Samimi olacağız. Dürüst olacağız ve açık olacağız.

Özgür ALTUNCU -Özkan ARSLAN/İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber