Denizlerin 'sözleşmeli' kahramanları

TCG Büyükada korvetiyle yurtiçi ve dışında ay yıldızlı bayrak altında çeşitli görevlere katılan 15 sözleşmeli erin günlük faaliyetleri, AA ekibince görüntülendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2015 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Denizlerin 'sözleşmeli' kahramanları

Emre Günaydın - Kadir Yıldız

Milli Gemi (MİLGEM) Projesi kapsamında üretilen TCG Büyükada korvetiyle yurtiçi ve dışında ay yıldızlı bayrak altında çeşitli görevlere katılan 15 sözleşmeli erin günlük faaliyetleri, AA ekibince görüntülendi.

Kahvaltı ve mesai hazırlıklarının ardından güvertede "toka sancak" törenine katılan sözleşmeli erbaş ve erler, mesai taburunda komutanlar tarafından gerekli emirlerin verilmesiyle görev yerlerine dağılıyor.

Daha sonra branş mahallerine geçen sözleşmeli erler, günlük eğitim ve faaliyetlerine başlıyor. İhtiyaç duydukları kalori hesaplanarak verilen öğle yemeğini yiyen erler, boş vakitlerini kitap okuyarak ve çeşitli kültürel faaliyetlerde bulunarak geçiriyor.

Sözleşmeli yara savunmacı er Sacit Yıldırım, görevi kapsamında motorin ve su sarnıçlarının iskandil değerlerini aldığını belirterek, yangın ile kesintisiz mücadele yöntemlerini bildiğini söyledi.

Yıldırım, sözleşmeli erbaş ve erlerin azami sözleşme süresinin 7 yıl olduğunu hatırlatarak, "En az 3 yıl görev yaptıktan sonra gerekli şartların sağlanması durumunda uzman erbaşlığa veya astsubaylığa başvuru imkanımız bulunmaktadır. Ayrıca sözleşmeli erbaş ve er olarak en az 7 hizmet yılını doldurarak ayrıldıktan sonra nitelik belgesi olumlu olanların gerekli şartları taşımaları kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadro ve pozisyonlarına atama imkanı da var" dedi.

Sözleşmeli topçu er Ali Akın Ayak da TCG Büyükada ile yurtdışında Aden Körfezi, Arap Denizi ve Basra Körfezi'ndeki görevlere katıldığını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu görev yaklaşık 3 ay sürdü, 9 ülke ve 13 liman ziyaretinde bulunduk. Ay yıldızlı bayrağımızı denizlerde gururla dalgalandıran, güvertesi vatan toprağı sayılan gemimizle ülkemizi yurt dışında temsil etmenin haklı gururunu yaşadık. Ziyaret ettiğimiz ülkelerde dostça karşılandık ve bulunduğumuz ülkelerin kültürlerini tanıma fırsatı yakaladık. Ayrıca gelen ziyaretçilere ülkemizi tanıtma fırsatımız oldu."

TCG Büyükada'yla Yemen'in Aden kentindeki 55 Türk vatandaşının tahliye harekatına da katıldıklarının altını çizen Ayak, "Yemen'de yaşayan Türk vatandaşlarımızı Aden'den güvenli bir şekilde tahliye ettik. Bu tahliye harekatında bulunmak, benim için gurur vericiydi. Türk donanmasının gücünü bir kez daha göstermiş olduk, dünyanın neresinde olursa olsun, vatandaşlarımızın yanındayız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber