AB dijital tek pazara geçmeye hazırlanıyor

Avrupa Birliği bölünmüş dijital pazarları birleştirmek ve Amerikan internet devlerini daha sıkı denetlemek için harekete geçti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2015 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AB dijital tek pazara geçmeye hazırlanıyor

Avrupa Birliği, bölünmüş dijital pazarları birleştirmek ve Amerikan internet devlerini daha sıkı denetlemek için harekete geçti.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Andrus Ansip'in basın toplantısıyla açıkladığı üç ayaklı dijital tek pazar stratejisi, tüketicilerin ve işletmelerin Avrupa genelinde dijital ürün ve hizmetlere daha iyi erişimini, bu sektörde adil rekabet şartlarının oluşturulmasını ve dijital ekonominin büyüme potansiyelinin artırılmasını hedefliyor.

Komisyonun 6 aydır üzerinde çalıştığı strateji online alışverişlerde tüketici haklarının güçlendirilmesinden AB genelinde kargo hizmetlerinin iyileştirilmesine, sınır ötesi satışlarda KDV engelinin kaldırılmasından e-devlet uygulamalarının teşvikine kadar sektörü ilgilendiren farklı alanlarda yeni düzenlemeler ve yatırımlar öngörüyor.

AB Komisyonu dijital tek pazar stratejisi kapsamında eşzamanlı olarak elektronik ticaret sektörüne yönelik antitröst soruşturması başlattı.

Komisyondan yapılan açıklamada soruşturmanın amacının sektörün işleyişi hakkında daha fazla bilgi toplamak, şirketler tarafından oluşturulan bariyerlerin yaygınlığını ve etkisini ölçmek ve bunları AB antitröst kuralları ışığında değerlendirmek olduğu belirtildi.

Rekabetten Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Margrethe Vestager, soruşturmada e-ticaret şirketlerince oluşturulan bariyerlerin adil rekabeti engellediği ortaya çıkarsa yaptırımlara başvurmaktan çekinmeyeceklerini vurguladı.

AB Komisyonu, dijital tek pazar stratejisi ve rekabet soruşturmalarıyla internetteki ABD merkezli şirketlerin ağırlığını kırarak Avrupalı oyunculara alan açmaya çalışıyor.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, hazırladıkları stratejinin Avrupa'nın dijital geleceğinin temelini oluşturacağını belirterek "Kıta çapında telekom ağları, dijital hizmetler ve yenilikçi Avrupalı işletmeler dalgası görmek istiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber