Fen Lisesi öğrencileri bilim projelerini sergiledi

Öğrencilerin geliştirdiği projeler, TÜBİTAK'ın desteğiyle düzenlenen "Bilim Fuarı"nda sergileniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2015 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fen Lisesi öğrencileri bilim projelerini sergiledi

Eğitim camiasınca "Dahiler Okulu" olarak nitelendirilen Ankara Fen Lisesi'nin öğrencileri tarafından geliştirilen 42 bilimsel proje, TÜBİTAK'ın desteğiyle düzenlenen "Bilim Fuarı"nda sergileniyor.

Fuarın açılışı dolayısıyla Ankara Fen Lisesi'nde düzenlenen törene, TÜBİTAK yetkilileri, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi çalışanları ile öğrenciler ve danışman öğretmenler katıldı.

Ankara Fen Lisesi Müdürü Aydın Demir, törende yaptığı konuşmada, TÜBİTAK Bilim Fuarları'nın, 5 ila 12'nci sınıflarda okuyan öğrencilerin araştırma sonuçlarının hem öğretici hem eğlendirici bir ortamda sergilenmesini amaçladığını söyledi.

Fuarların, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan bir eğitim ve öğrenme metodu olduğunu vurgulayan Demir, öğrencilerin bilim projelerine büyük ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Aydın Demir, okullarında ikinci kez düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda, 13 danışman öğretmen öncülüğünde, 150 öğrencinin katılımıyla hazırlanan 42 projenin sergilendiğini ifade etti.

-Fuarda neler var?

Bilim Fuarı'nda, fizik, kimya, biyoloji, matematik, edebiyat ve müzik alanlarında geliştirilen birbirinden ilginç projeler dikkati çekti.

Lisenin 11'inci sınıf öğrencisi Şebnem Gök tarafından geliştirilen "Mendel Yasası'nı sinekler üzerinde ispat eden proje", en ilginç projeler arasında yer aldı.

Gök'ün projesinde, 6 çeşit sineğin fenotipleri (dış yapı) özel yöntemlerle incelenerek, kalıtsal özellikleri ortaya çıkarıldı.

ODTÜ ormanlarındaki böcek popülasyonlarının araştırıldığı bir başka projede ise 11'inci sınıf öğrencilerinin biyolojik deneylerine yer verilirken, gürültüden elektrik enerjisi üretimine ilişkin proje de fuarda görücüye çıktı.

Okulun 10'uncu sınıf öğrencisi Arda Güçlü'nün "edebiyat ve müziğin bağlantısı"nı araştırdığı projede ise dünya genelinde ortaya çıkan tüm edebiyat akımlarına karşılık gelen müzik türleri araştırıldı.

Aynı öğrencinin bir başka projesinde de mimarinin geometri ile ilişkisi ortaya konuldu.

"Bilim Fuarı", 8 Mayıs Cuma günü sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber