Sendika başkanının İlçe Milli Eğitim Müdürünü tehdit ettiği iddiası

Eğitim Sen Milas Temsilcisi Mustafa Ali Demirci'nin İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç'i tehdit ettiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2015 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sendika başkanının İlçe Milli Eğitim Müdürünü tehdit ettiği iddiası

Muğla'nın Milas ilçesinde Eğitim Sen Temsilcisi Mustafa Ali Demirci'nin İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç'e basın aracılığıyla tehditte bulunduğu iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Milas Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, geçen yıl kasım ayında yönetici görevlendirmelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Eğitim Sen Milas Temsilcisi Mustafa Ali Demirci tarafından yapılan basın açıklamasındaki, "Anladıkları dilden konuşacağız" ifadesiyle ilgili, "basit tehdit" suçlamasıyla Milas Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

Milas 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Demirci'ye destek amacıyla Eğitim Sen Muğla Şubesi Başkanı Bilgin Taşkıran ve sendika üyeleri de Milas Adliyesine geldi.

İradet Genç'in katılmadığı duruşmada, Mustafa Ali Demirci'nin savunması dinlendi. Duruşma, ertelendi.

Duruşma çıkışı gazetecilere açıklama yapan Eğitim Sen Muğla Şubesi Başkanı Taşkıran, Demirci'nin sendikal ve anayasal hakkını kullandığını, bunun da eleştirel sınırlar içinde kamuoyuyla paylaşıldığını savundu.

Sendikanın Milas'ta yaşanan yönetici atamalarıyla ilgili bir basın bildirisi hazırladığını anlatan Taşkıran, "Açıklamada yer alan bir ifadeyi Müdür Bey tehdit olarak algılamış. Oysa bu bizim eleştiri sınırları içinde gördüğümüz bir durum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber