Madenci, 'işe iade' davasını kazandı

Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından kapatılan şirkete ait maden ocaklarından çıkarılan işçilerden Ali Akyıldız, şirkete açtığı işe iade davasını kazandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2015 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Madenci, 'işe iade' davasını kazandı

13 Mayıs 2014 tarihinde 301 maden işçisinin hayatını kaybetmesiyle Türkiye'yi yasa boğan facianın ardından gerekli iş sağlığı ve güvenliği şartlarını taşımadığı gerekçesi ile kapanan şirkete ait Eynez ve Atabacası maden ocağından çıkarılan 2 bin 831 maden işçisinden biri olan Ali Akyıldız, bireysel olarak şirkete açtığı 'işe iade' davasını kazandı. Şu an geçici işçi statüsünde Orman İşletme Müdürlüğü'nde çalışan Akyıldız, "Soma kömür işletmeleri Atabacası ocağında çalışıyordum. 30.11.2014 tarihinde 2 bin 831 işçi arkadaşımızla birlikte çıkış aldık. Sonrasında işe iade davası açtım. Belirli sürede ve davayı ilk olarak kazanan bildiğime göre benim. Şuan orman işletmelerinde geçici işçi olarak çalışıyorum. Hükümetimizden bize verilen sözlerin tutulması ve madencinin mağdur edilmeyeceğine dair söz alınmıştı. Bu sözlerin gerçekleştirilmesini talep ediyoruz" dedi.

ŞİRKET DAVAYA RAĞMEN OLUMLU YAKLAŞMIYOR

Davayı kazandıktan sonra şirketle görüştüğünü dile getiren Akyıldız, şöyle konuştu: "Şirketle görüştüm ama davaya rağmen işe almayacaklarını söylediler. Eğer şirket bu kazandığı davaya yönelik olumlu yaklaşmadığı takdirde, işe başlatmama tazminatı verecek ve işi sonlandıracak. Bundan sonra her şeyi hükümetimizden bekliyoruz. Çünkü diğer madenlere de iş kazasına uğradığımız veya başka nedenlerden dolayı işe alım gerçekleştirilmiyor. Bülent Arınç'ın verdiği sözler var. Bunların seçimden önce gerçekleştirilmesini talep ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber