'Bizden önce her 100 liranın 86 lirası faize gidiyordu'

Ünal, "Biz iktidara geldiğimizde devletin topladığı verginin her 100 lirasının 86 lirası faize gidiyordu. Şimdi bu oran yüzde 14'e indi, daha da düşüreceğiz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2015 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bizden önce her 100 liranın 86 lirası faize gidiyordu'

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Türkiye'nin 13 yılda kazanımlarını kaybetmelerine izin vermeyeceğiz, birileri tarafından çocuklarımızın geleceğinin çalınmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Osmaniye'de partisinin seçim irtibat bürosunun açılışını yapan Ünal, AK Parti iktidarının Türkiye'yi 2023 yılına hazırladığını belirterek, Türkiye'nin 13 sene önce AK Parti ile başlattığı yürüyüşüne devam edeceğini söyledi.

AK Parti iktidarlarının icraatlarını anlatan Ünal, "Biz, 2023 hayal ediyoruz. Bağımsız Türkiye'sini, savunma sanayisi bağımsız, ekonomisi bağımsız, bölgesinde lider, dünyada söz sahibi bir Türkiye hayal ediyoruz. Çocukları öz güvenli, insanları kendisine güvenen bir Türkiye hayal ediyoruz. Biz yeni Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Türkiye'nin 13 yılda kazanımlarını kaybetmelerine izin vermeyeceğiz, birileri tarafından çocuklarımızın geleceğinin çalınmasına izin vermeyeceğiz. Sandıklara gidip istikrara oy verecek miyiz? 2023'e oy verecek miyiz? Planladığımız ve gerçekleştireceğimiz hayallerimize oy verecek miyiz? Biz sizinle yürümeye size hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Biz bu millete aşığız" diye konuştu.

AK Parti'nin iktidara gelmeden önce milletten toplanılan vergilerin büyük kısmının faize, para baronlarına gittiğini ifade eden Ünal, "Biz iktidara geldiğimizde devletin topladığı verginin her 100 lirasının 86 lirası faize gidiyordu. Şimdi bu oran yüzde 14'e indi, daha da düşüreceğiz. Biz faizleri bu seviyeye düşürünce devletin hazinesinde 1 milyar 200 milyon lira para kaldı. Bu para AK Parti tarafından milletin hazinesine sahip çıkılmasaydı para baronlarının faiz lobisinin cebine gidecekti ama ne oldu, sağlık hizmeti oldu, evde bakım hizmeti oldu, özürlüye engelliye maaş oldu, çocukların masasının üzerinde ders kitabı oldu" ifadelerini kullandı.

Ünal, milletten aldıklarını yine millete döndürdüklerini anlatarak, "O, 1 milyar 200 milyar faiz lobilerinin cebine gitmediği için bize düşmanlar, onun için Tayyip Erdoğan'a düşmanlar. Bunu kim yaptı? Bunu siz yaptınız. Bu aziz millet her zaman sandıkta konuşur, bu milletin terazisi şaşmaz, bu millet ariftir, irfan sahibidir" dedi.

Ünal, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, AK Parti İl Başkanı Hamza Tor ve AK Parti Osmaniye milletvekili adayları Mücahit Durmuşoğlu, Mehmet Sarı ve Emir Hasan Aslantaş ile seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber