Üzümlü Sınır Kapısı pasaportlu geçişe açıldı

Hakkari'nin Irak'la bağlantısını sağlayan kapıdan pasaportlu geçişler başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2015 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üzümlü Sınır Kapısı pasaportlu geçişe açıldı

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü Sınır Kapısı, pasaportlu geçişlere açıldı.

Geçen yıldan bu yana pazartesi ve perşembe günleri idari mektuplarla geçişin sağlandığı Üzümlü Sınır Kapısı'nda ilk kez pasaportlu geçişler gerçekleşti.

Sınır kapısında düzenlenen törene katılan Hakkari Valisi Yakup Canpolat, kapının Türkiye tarafını hizmete açtıklarını belirterek, bölgedeki vatandaşların uzun zamandır heyecanla beklediği çalışmanın tamamlandığını söyledi.

Kapıyı hizmete açtıklarını belirten Canpolat, "Hakkarililerin bu çalışmadan dolayı çok mutlu olduğunu düşünüyoruz. Bu hizmetin her iki ülke arasındaki dostluğu geliştireceğini ve ticaretine olumlu katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Sınır kapısının dostluğumuzu, ticaretimizi güçlendirmesini umut ediyoruz. Hakkarili insanlarımızda bu kapının açılmasını heyecanla bekliyordu. Ülkemize, Hakkarililere ve Iraklılara hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Duhok'a bağlı Amediye Kaymakamı Hüseyin Halit de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile Türkiye Cumhuriyeti arasında yapılan anlaşmayla bir ilki yaşadıklarını belirterek, sınır kapısından pasaportlu geçişlerin başlatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yaşanan gelişmenin iki ülke arasındaki dostluğu ve ticareti geliştireceğini aktaran Halit, sınır kapısının hayırlı olmasını diledi.

Törene, Çukurca Kaymakamı Ünal Koç, Hakkari İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Iraklı yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber