Eroğlu: Hortumlanmış İSKİ'yi ayağa kaldırdım

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Kılıçdaroğlu, SSK'yı batırdı, ben ise batmış, hortumlanmış İSKİ'yi ayağa kaldırdım. İzmir'den o da ben de adayım. CHP'nin değil diğer milletvekili adayları, Genel Başkanı bile İzmir'e çivi çakamaz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2015 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eroğlu: Hortumlanmış İSKİ'yi ayağa kaldırdım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel müdürlüğü döneminde SSK'yı batırdığını, kendisinin ise batmış, hortumlanmış olduğunu vurguladığı İSKİ'yi ayağa kaldırdığını belirterek, "İzmir'den o da ben de adayım. CHP'nin değil diğer milletvekili adayları, Genel Başkanı bile İzmir'e çivi çakamaz" dedi.

Veysel Eroğlu, partisinin Güzelbahçe İlçe Başkanlığı önündeki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bayrağı devralan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yeni Türkiye'ye, büyük hedeflere yelken açtıklarını söyledi.

İktidarları döneminde, paradan 6 sıfır attıklarını, "enflasyon canavarı"nı yendiklerini, faiz ve ilaç lobisinin hortumlarını kestiklerini, Merkez Bankasının kasasını dövizle doldurduklarını anlatan Eroğlu, Türkiye'nin, güçlü AK Parti iktidarları sayesinde, küresel krizlerden etkilenmediğini vurguladı.

Konuşmasının ardından esnaf ziyaretinde bulunan Eroğlu, buradan partisinin Narlıdere İlçe Başkanlığı'na geçti.

Burada partililere hitap eden Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nın SSK Genel Müdürlüğü döneminde, kendisinin de İSKİ Genel Müdürlüğü görevinde bulunduğunu hatırlatarak, "Kılıçdaroğlu, SSK'yı batırdı, ben ise batmış, hortumlanmış İSKİ'yi ayağa kaldırdım. İzmir'den o da ben de adayım. CHP'nin değil diğer milletvekili adayları, Genel Başkanı bile İzmir'e çivi çakamaz" diye konuştu.

- "31 Mart Vakası'nın benzerini sahnelemeye çalıştılar"

Haçlı seferleri sonucunda Türkleri bu topraklardan atamayacağını anlayan batı devletlerinin, amaçlarına ulaşmak için Karlofça Antlaşması'ndan bu yana borçlandırma yoluna gittiğini dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bunu fark eden Sultan Abdülaziz, borçların ödemesi için büyük hamle yaptı. 'İntihar etti' dediler ama bileklerini kesip adamı indirdiler. Sultan Abdülhamid Han da 'borçlar olursa Osmanlı batar' diye batıya rest çekti. Taksim'de kışladakileri tahrik ettiler ve ayaklanmayla tahttan indirildi, neticede Osmanlı parçalandı. Şimdi ne zaman borçları ödemeye çalışsanız, karşınıza bu geliyor. Maksat bu milleti yıkmak, bölmek, parçalamak ama millet, bunu anladı. Yıllar sonra yine Taksim'de, Gezi'de aynı oyunun benzerini sahnelemeye çalıştılar. IMF'ye borcumuz bitti, Gezi çıktı. 'Türkiye'nin önünü keselim, AK Parti hükümetini yok edelim, Türkiye'yi bölüp parçalayalım' dediler."

Eroğlu, Gezi Parkı'ndaki ağaçların mecburiyetten kesildiğine işaret ederek, iktidarları döneminde 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturan AK Parti'nin, yeşile en çok hizmet veren hükümet olduğunu söyledi.

Veysel Eroğlu, daha sonra partisinin Balçova ilçe teşkilatı üyeleriyle Balçova Termal Otel'de bir araya geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber