Bireysel emeklilik birikimiyle okul yaptıracak

Denizlili hayırsever Şefika Ateş, eşinin yaptıracağı okula, bireysel emeklilik birikimiyle katkıda bulunacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2015 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bireysel emeklilik birikimiyle okul yaptıracak

Denizli'de okul yaptırmak isteyen iş adamı Hasan Hüseyin Ateş'e, eşi Şefika Ateş bireysel emeklilik birikimiyle destek verecek.

Pamukkale ilçesi Cankurtaran Mahallesi'ndeki okuduğu okulun yerine yenisini yaptırmak isteyen Hasan Hüseyin Ateş ile eşi Şefika Ateş, Denizli Valiliğinde düzenlenen törenle protokol imzaladı.

Vali Şükrü Kocatepe, imza töreninde yaptığı konuşmada, hayırsever çifte eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, "Kendilerinin hamiyetperverliğini, yardımseverliğini gösteriyor. Bu davranışları aynı zamanda vefa duygusunun da en güzel örneği. Çünkü yetiştiği yere bir okul yaparak, çocukluğunun geçtiği yere de bir hizmet götürmüş oluyorlar. Ömürlerinin ve kazançlarının bereketli olmasını temenni ediyorum" dedi.

Hasan Hüseyin Ateş de haziran ayında okulların kapanmasıyla çalışmalara başlayacaklarını anlatarak, "İnşallah en kısa zamanda bitireceğiz. Eşime 10 sene önce özel bankada bireysel emeklilik için hesap açtırmış ve para yatırmıştım. Önümüzdeki ay emekli oluyor. Bu okul yaptırma işi çıkınca 'Ben emekli olmak istemiyorum benim de bir katkım olsun' dedi. Aşağı yukarı 400 bin lira da eşimin bu okula katkısı olacak. Bu yüzden ona da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eski binanın yıkılmasıyla yapılacak 10 derslikli yeni okulun, 1 milyon 500 bin liraya mal olacağı, 2016 yılında eğitim-öğretime açılacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber