Örgüt evinden ana kucağına

Anne A. A.'ın şikayetiyle harekete geçen polis, DHKP-C'nin hücre evine düzenlediği operasyonla 4 genci kurtardı. Kurtarılan F.S.A. ile annesi dakikalarca sarıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Mayıs 2015 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Örgüt evinden ana kucağına

FERİT ZENGİN ZAFER HALATÇI

Örgüte eleman kazandırmak için gözünü liselere diken DHKP-C terör örgütünün, "Siz artık örgütün malısınız" diyerek alıkoyduğu 3'ü kız 4 liseli, polisin sabaha karşı düzenlediği operasyonla kurtarıldı. Polis, 5 örgüt üyesini 15 bin lira para ve yüklü miktarda örgütsel dökümanla gözaltına aldı.


"ÇOCUĞUMU KURTARIN"

Bursa'da oturan ve büyük oğlunu terör örgütüne kaptırdıktan sonra en küçüğünü vermemek için direnen A.A., önceki gün İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. A.A. şikayet dilekçesinde "14 yaşındaki lise öğrencisi oğlum F.S.A. 31 Nisan günü ağabeyinin çağrısıyla gezmek için Bursa'dan İstanbul'a gidiyorum diyerek evden ayrıldı. 5 gündür kendisinden haber alamamaktayım. Büyük oğlum Kadir'in içerisinde bulunduğu DHKP-C terör örgütü tarafından alıkonulduğunu düşünerek gerek örgüt temsilcileriyle gerekse büyük oğlumla kurmaya çalıştığım irtibattan sonuç alamadım. Çocuğumun can güvenliğinden endişeliyim" dedi.


MERDİVENLE GİRDİLER

Anne A.A.'ın şikayetiyle harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele polisi, örgütün liseli ve yaşı küçük çocukları toplayarak örgüte kazandırma adı altında faaliyet gösterdiği Okmeydanı Piyalepaşa Caddesi'nde bulunan Gençlik Federasyonu'na operasyon düzenledi. Operasyon sabaha karşı 03.00'te başladı. Daha önce defalarca polis baskınına uğrayan ve her defasında çelik kapılarla örülen adrese, özel harekat polisleri, çevik kuvvet ve itfaiye desteğiyle merdivenlerle tırmanıp pencerelerdeki parmaklıkları hidrolik makaslarla keserek girdi.


SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

Polis ekipleri binada bulunan aralarında yaşı küçük 3 kız çocuğunun da bulunduğu 4 çocuğu kurtardı. Adreste bulunan örgüt mensubu 5 kişi de gözaltına aldı. Örgüt üyelerinin kandırarak alıkoyduğu çocukları, "Siz artık örgütçü oldunuz, örgütün malısınız ve hiçbir yere gidemezsiniz" diye tehdit ettiği ortaya çıktı. Kurtarılan çocuklar, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, operasyonu caddede bekleyerek seyreden A.A. 14 yaşındaki oğlunun kurtarılışını sevinç gözyaşlarıyla seyretti.


ANNESİNE SARILDI

Operasyonun ardından polisle birlikte binadan çıkan oğluna koşarak sarılan anne A.A. polislere teşekkür edip dualar yağdırırken, 14 yaşındaki F.S.A. da annesinin elini öpüp dakikalarca kendisine sarıldı. Baskın yapılan adreste 15 bin lira para ve örgüte girişten, örgütçü olunuş ve eylem nasıl yapılıra kadar bir çok bilginin yer aldığı örgütsel dökümanlarla gözaltına alınan 5 örgüt mensubu ise sağlık kontrolünün ardından Terörle Mücadele Şube'ye götürülüp sorguya alındı.

DHKP-C'YE ALMANYA'DA OPERASYON

AlmanyaBaden Württemberg, Berlin ve Kuzey Ren Vestfalya'da terör örgütü DHKPC'nin yayın organı "Yürüyüş" adlı gazeteye ait bazı bürolarda aramalar yapıldığı ve çok sayıda dokümana el konulduğu belirtildi. Almanya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, operasyonun dün sabah yerel saat ile 06.00'da yapıldığı belirtildi. İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de, "Kesinlikle Türkiye'de şiddetle devlet ve toplum düzeninin kaldırılmasını ve intihar saldırılarının yüceltilmesine tahammül edemeyiz" ifadelerini kullandı. Örgütün 1998'den bu yana Almanya'da, 2002'den beri de AB terör örgütü listesinde olduğuna işaret edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber