Himmet kurbanlarını bile devlete satmışlar

'Haram yemedik' propagandası yapan paralel örgütün, kurban bağışlarının da aralarında bulunduğu 'himmet' adı altında halktan topladığı yardımları, yandaş şirketler aracılığı ile ihale usulü devlete sattığı ortaya çıktı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Mayıs 2015 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Himmet kurbanlarını bile devlete satmışlar

Kamudaki ihaleleri inceleyen polis, paralel yapının "himmet" adı altında topladığı etleri, kurum ve kuruluşlara şartnamelerde usulsüzlük yaparak sattığını tespit etti.

Kamudaki ihaleleri incelemeye alan polis, "himmet" adı altında toplanan on binlerce büyük ve küçükbaş hayvan etinin bazı kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere, şartnamelerde usulsüzlük yapılarak satıldığını tespit etti. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı "Paralel Yapı"ya yönelik soruşturmaları derinleştiriyor.

İfadelerde de çıktı

KPSS ve TÜBİTAK soruşturmaları başta olmak üzere "Paralel Yapı"ya yönelik Ankara merkezli operasyonlarda gözaltına alınan zanlıların ifadeleri ile soruşturmaya yardım eden kurumların hazırladıkları raporlar doğrultusunda, 'himmet' adı altında toplanan yardımların, örgüte kaynak sağlamak amacıyla kullanıldığı belirlendi.

Paranın yanı sıra paraya çevrilebilen her türlü yardımı da kapsayan bağışların arasında büyük ve küçükbaş hayvanların da bulunması üzerine polis, toplanan hayvanlara ait etlerin "Paralel Yapı"yla bağlantılı firmalarca işlenerek kamu kurum ve kuruluşlarına satıldığını tespit etti. Bu bilgi doğrultusunda kamunun yaptığı et alım ihalelerinin mercek altına alındığı bildirildi. Yapılan ilk tespitlerde bağış adı altında toplanan on binlerce hayvandan çok az bir bölümünün kurban edildiği tespit edildi.

Örgüte kaynak sağladılar

Kurban edilmeyen büyük çoğunluktaki diğer büyük ve küçükbaş hayvanların ise "Paralel Yapı" ile bağlantılı firmalarca kesilerek işlendiği öne sürüldü. Etlerin, bazı kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin düzenlediği ihalelere girilmek suretiyle kamuya satıldığı da iddia edilirken, söz konusu ihale kabul ve ihale komisyonlarında da "Paralel Yapı"nın izlerine rastlanıldığı belirtildi.

İnceleniyor

Komisyonlarda görevli bazı üyelerin şartnamelerde usulsüzlük yaptığı ve ihaleleri kendilerine yakın firmaların almasını kolaylaştırarak "Paralel Yapı"ya kaynak sağladığı öne sürüldü. 17 Aralık sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere birkaç ihale komisyonunda başkan ve üyelerin değiştiği, çoğu kamu kurum ve kuruluşundaki ihale komisyonlarında ise "Paralel Yapı"nın varlığını sürdürdüğü iddia edildi. Emniyetin diğer kamu kurum ve kuruluşlardaki çeşitli ihaleleri de bu kapsamda inceleyeceği öğrenildi.

HİMMET HALKTAN PARA DEVLETTEN

2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddiası ile düzenlenen operasyonda ve TÜBİTAK operasyonunda gözaltına alınan zanlıların ifadeleri ve MASAK'ın raporları sonucu 'himmet' adı altında örgüte para toplandığı ortaya çıkarılmıştı. Emniyetin araştırmasında da himmet adı altında verilen bağışların yandaş şirketler aracılığı ile devlete ihale edeldiği belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber