Davutoğlu: Diyanet'i neden hedef aldılar?

Canlı yayınında soruları yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet'in neden hedef alındığını ayrıntısıyla anlattı.

Haber Giriş : 07 Mayıs 2015 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Diyanet'i neden hedef aldılar?

Özellikle CHP ve HDP'nin hedefinde olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son olarak da Paralel yapı tarafından hedef alınmasıyla, gözler açıklamalara çevrildi.

Kanal7-Ülke TV canlı yayınında soruları yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırının Diyanet İşleri Başkanına, Diyanet'e veya Hükümete yönelik olmadığını söyledi.

Davutoğlu, "Türkiye'de Diyanet dört büyük değişim yaşadı, dördüncüsünü de bizim zamanımızda yaşadı. Diyanet ve İslam dünyanın temsilcisi oldu. Bu yaşananlar IŞİD gibi tehlikelere de panzehirdir, etnik ve mezhep çatışmasına karşı da panzehirdir. Bunları görmeden Diyanet'i anlayamazsınız. Bizim Diyanet'e yüklediğimiz misyon büyük. Yurtdışına giden bürokratlarımıza şunu söylerdim. Vatandaşlarımızın dini ihtiyaçları, iki Türkçe konuşulan gönül coğrafyalalarımızın içinde olduğu dini ihtiyaç giderilecek. Ortadoğu'da yükselmeye başlayan mezhep savaş ve çatışmalara karşı yükseleceğiniz misyon, Afrika ve Latin Amerika ülkelerinde yapılacak misyon" ifadelerini kullandı.

"AÇIK SÖYLÜYORUM, CHP'Sİ, HDP'Sİ VE PARALEL'İ..."

Dini alanın önünün açılmasından rahatsız olunduğunu söyleyen Davutoğlu, "Açık söylüyorum, İşte biz dünya çapında bu kadar büyük görevleri Diyanet'e yüklemişken, birileri Diyanet'e saldırıyorsa bu Diyanet İşler Başkanı'na veya Diyanet'e yapılan bir saldırı değildir, hükümete yönelik bir saldırı değildir. Tam da İslamın terörle özdeşleştiği bir dönemde yanlış Şii ve Sunni ifrat-tefrit gerilimlerinin yaşandığı bir dönemde yükselen makul sese, Türkiye'den yükselen gelenek sese yönelik bir saldırıdır. İster bilerek veya bilmeyerek yapsınlar buna karşı olanların sözcüsü durumuna düştüler. Paralel yapı ise kendilerini islam anlayışını o coğrafyalarda yayma iddiasını taşıdıkları için Diyanet'in bizim dönemde böyle bir rol üstlenmesini ve devletin dini alanı kısıtlamadan, bu dini alanın önünü açmasından rahatsız oldular" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber