Erdoğan: Bunların cibilliyeti bozuk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen TIKA toplu acılıs toreninde konuşuyor.

Haber Giriş : 07 Mayıs 2015 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Bunların cibilliyeti bozuk

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

- Altı ayrı ülkede canlı bağlantı ile bizi izleyen kardeşlerim hanımefendiler beyefendiler sizi selamlıyorum açılışı yapılacak olan altı eserin hayırlı olamasını diliyorum. Az önce bizzat sayın başkan ve başbakan yardımcısı da ifade etti. Bunların bilinmesi ve TİKA'nın dünyanın nerelere ulaştığını görülmesi açısından önemli.

- Bu hizmetlerin açılış heyecanını bizlerle birlikte paylaşan herekse teşekkür ediyorum tüm TİKA personelini kutluyorum TİKA amblemi 5 kıtada umuda dönüşmüş durumda. Geçtiğimiz 12 yılda 140 ülkeye yardım ulaştıran TİKA doğrudan insanların hayatına dokunan yardımlar gerçekleştiriyor. Ülkemizin insani yardımda üçüncü sıraya yükselmesinde TİKA yardımları önemli bir etken.

- Bizde kuru slogan olmadı bizde istismar olmadı biz yaşadık ve yaşatmaya gayret ediyoruz. Na aldatan olduk ne aldanan olacağız. Türk milliyetçliği adına Orta Asyayı ağızlarına düşürmeyenler bizim bugün yolunun açılışını yapacağım Bilge Tonyukuk anıtına bir kere gitti mi? Bunlar sadece istismar etmeyi bilir bunların defterinde hizmet etmek yoktur. Bizim töremizde misafirimize kapı kapatmak var mı? Biz kendimize yakışanı yapmak zorundayız. Atalarımız bundan 500 yıl önce İspanyol zulmünden kaçan on binlerce insana kucak açmıştır. Körfez Savaşı'ndan kaçanlara nasıl kapımızı açmakta tereddüt etmediysek bugün de aynısı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

- Kardeşlerim bizler paylaşmanın eksiltmediğini bilakis bereketlendirdiğini inanan bir medeniyetin evlatlarıyız imkanlarımız bunu ziyadesi ile karşılayacak bir durumda Batı ne yapıyorsa yapsın. Biz yanı başımızdakiler başta olmak üzere kardeşlerine kapıları kapatan değil kardeşleri ile bütünleşen bir Türkiye arzu ediyoruz.

- Bazı köşe yazarlarını görüyoruz ecdat dediğiniz zaman bozuluyorlar çünkü bunlar köksüz cibilliyeti bozuk. İstanbul'da Boğazkesen Hisarı yani bugün ki Rumeli Hisarı ecdadımız buraya güzel bir mecit inşa etmiş Büyükşehir Belediye Başkanı iken bunu yapmak istedik ama yargı ile boğuşma sonucu yapamadık. Geriye sadece minare kaldı. Allahtan minarsi kaldı yoksa burası cami değil diyecekler. Sonra tiyatro ve konser alanı olarak kullanılıyordu. Sonunda aslına uygun haline getirilmeye başlandı inşaat şuan sürüyor inşallah bayrama yetişecek. Yapanlardan Allah razı olsun bakıyoruz bir ödül töreninde sanatçı olduğu iddiasında bulunan kimse biz buraya bunu yaptırtmayız diyor siz kimin bağından kimi kovuyorsunuz ya. Paralel yapı gazetesi de tam sayfa haberle buna destek veriyor. BU iki kesim Gezi olayları sırasındaki gizli işbirliklerini artık alenen gösteriyorlar. Hale bak geçmişine sahip çıkmayanın geleceği olamaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber