Kamu siteleri, şahsi facebook sitesi gibi kullanılıyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Mayıs 2015 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu siteleri, şahsi facebook sitesi gibi kullanılıyor

Geçen hafta dünyanın birçok ülkesini gezmiş ve analiz etmiş olan bir arkadaşımla dünya ve Türkiye hakkında tatlı bir sohbetimiz oldu.

İyi ki de oturup konuşmuşuz.

İnsan dünyayı gezemiyorsa bile hiç olmazsa dünyayı gezmiş görmüş biriyle mutlaka bilgi alışverişinde bulunmalıdır.

En azından insanın ufku genişler, bakış açısı değişir.

Bu sohbet esnasında en çok dikkatimi çeken durumlardan bir tanesi Türkiye'de kurumların internet sitelerinde en tepedeki yetkili kim ise O'nun özel bir sitesi gibi kullanıldığıydı.

Bu durumdan oldukça rahatsızlık duydum. İnsanların Hz Ömer'in; devletin işini yaparken devlet mumunu kullanması ile şahsi işleri için de şahsına ait mumu kullanmasını kavrayamamış durumda olduklarını bir kez daha müşahede ettim. Hemen araştırma yapmaya başladım.

Yabancı dil öğretmenlerinden yardım aldım. Suriye'den gelen öğrencilerimin desteği ile de kapsamlı bir araştırma yaptık. İngilizce ve Arapça yayın yapan bazı Sağlık Bakanlığı ve Eğitim Bakanlıkları sitelerini inceledik.

İngiltere, ABD, İtalya, Mısır, Yeni Zelanda, Hollanda, gibi bazı ülkelerin kurum sitelerini incelediğimizde hakikaten bizim ülkemizdeki siteler gibi şahsa münhasır olmadıklarını gördük.

Küçüklüğümüzde 'Cin Ali' kitap serisi vardı.

Cin Ali Tatilde, Cin Ali Okulda, Cin Ali Kır Gezisinde, Cin Ali bilmem nerede?

Türkiye'deki kurum siteleri bana Cin Ali'yi hatırlatıyor. Açılışlar, kokteyller, toplantılar, siyasi faaliyetler, boy boy resimler...

Sanki şahsi facebook sayfası gibi görülüyor devletin kurum internet siteleri...

Reklam panolarından ve tanıtım afişlerinden farklı durmuyor...

Sadece duyuru kısımları amacına uygun görünüyor. Onun haricinde kim nereye gitmiş, ne yapmış, hangi açılışa katılmış? Doğrusu bizi ilgilendirmiyor. Vesselam...

Eğitimci-Yazar Selçuk TÜTAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber