Antalya'da muhtarlar mobil hizmet verebilecek

Antalya'nın Serik ilçesinde 66 muhtara törenle dizüstü bilgisayar dağıtıldı. Yörük Festivali'ni eleştirenlere Türel yine sert bir dille cevap verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2015 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antalya'da muhtarlar mobil hizmet verebilecek

Türel, çok bilmişin biri Yörük festivalini yapınca 'Gericilik Hortladı" diye yazmış. Muhalefette bunu dillendiriyor. Gelip bir de Yörük kardeşlerimizden oy isteyecekler. Eğer bira festivali yapmak ilericilikse batsın sizin ilericiliğiniz, Yörük festivali yapmak gericilikse yaşasın bizim gericiliğimiz" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık ve Serik mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıyla kent merkezinde bir tören düzenlendi. Muhtarların daha iyi hizmet verebilmeleri ve teknolojiye ayak uydurmaları için dağıtılan bilgisayarların iyi bir çalışma olduğunu belirten Çalık, muhtarlara değer verdiklerini kaydetti.

"KALEKAPISI'NDA ATTIKLARI YALANA YENİKAPI'DA İNANDILAR"

Muhtarlarla sürekli iletişim halinde olduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, halkın istek ve sıkıntılarını muhtarlar sayesinde tespit ettiklerini ifade etti. Seçim zamanlarında bilgi kirliliğinin çok olduğu olayların yaşandığını da ifade eden Türel, "Vatandaşa projelerle gelemeyenler olur olmaz yalanlarla hikayelerle geliyorlar. Bizim bile duyduğumuzda hayret ettiğimiz bazı balonları havaya bırakıyorlar. Bundan önceki seçimde muhtarlıkların kapatılacağını söylediler. İlk defa duydum ve çok şaşırdım. Böyle bir konu o zamanlar tartışılmadı bile. Nereden çıkarıyorlar bilmiyorum ama bizim Antalya'da güzel bir söz vardır. Kalekapısı'nda kendi attığın yalana Yenikapı'da inanırsın derler. Birisi bir yalan atmış ve kendisi de inanmış" dedi.

Daha önceleri de muhtarlara bilgisayar temin ettiklerini belirten Türel, bilgisayar programlarıyla ilgili muhtarlara ASMEK desteğiyle kurs verdiklerini yine verebileceklerini söyledi. Muhtarlara önem verdiklerini ve yaptıkları projelerle muhtarlıklara iş kolaylığı sağladıklarını belirten Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün 66 mahalle muhtarımıza törenle bilgisayarlarını teslim edeceğiz. Biz muhtarlarımıza verdiğimiz önemi MUBİM uygulaması ile gösterdik. Muhtarlarımız hiç belediyeye gelmek gibi bir zahmete girmeden internet, sms ya da telefonla istediği şekilde ulaşabiliyor ve sıkıntısını bize bildirebiliyor. Birkaç gün içerisinde ilettiği sorunla ilgili kendisine de dönüş yapıyoruz. Biz bunu yapınca şimdi bütün belediyelere MUBİM kurma zorunluluğu getirildi. Yapamayacağımız işe hiçbir zaman söz vermedik" diye konuştu.

Serik'te 98 milyon TL'lik ihalenin gerçekleştirildiğini belirten Türel, "1 yıllık belediyeyiz. 1 yılda 5 yıllık iş yaptık. Serik'te şu anda 98 trilyonluk ihaleyi gerçekleştirdik ve işlemleri yürüyor" dedi.

"YAŞASIN BİZİM GERİCİLİĞİMİZ"

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ilkini düzenlediği Yörük Festivali'ne ilişkin yapılan eleştiriler Başkan Türel'in yine gündemindeydi. Bir köşe yazarının Yörük Festivaliyle ilgili yazısını da sert bir dille eleştiren Türel, "Bira festivalini iptal edip Yörük Festivali yapacağımızı söylemiştik. Ne oldu yaptık mı? Dün başladı. İlk kez uluslararası bir Yörük festivali yapmak bize nasip oldu. Yörük festivalini yapınca 'Gericilik Hortladı" diye yazmışlar. Şimdi muhalefette bunu dillendiriyor. Şimdi gelip bir de Yörük kardeşlerimizden oy isteyecekler. Kimse kusura bakmasın eğer bira festivali yapmak ilericilikse batsın sizin ilericiliğiniz, Yörük festivali yapmak gericilikse yaşasın bizim gericiliğimiz. Biz özümüze sahip çıkıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber