Hangi mühendisler, 2 yılda 1 kademe alır?

Orman mühendisleri de 657'de yer alan 2 yıla bir kademeden yararlanır mı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Mayıs 2015 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hangi mühendisler, 2 yılda 1 kademe alır?

Memurlar.net olarak, Orman Mühendisleri özelinde, iki yıla bir kademe durumunu açıklıyoruz.

İki yıla 1 kademe uygulaması 657 sayılı Kanunun 64. maddesinin 3. fıkrasında şu şekilde yer almaktadır:

"72 nci madde gereğince belirli bir süre görev yapmak üzere, mecburi olarak sürekli görevle atanan memurlardan kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde bulunanlara, bu yörelerde fiilen çalışmak suretiyle geçirilen her iki yıl için bir kademe ilerlemesi daha verilir. Yıllık izinde geçirilen süreler fiilen çalışılmış sayılır. İki yıldan az süreler dikkate alınmaz."

Bu maddeye göre 2 yıla bir kademe şu halde uygulanmaktadır:

1- Maddenin atıfta bulunduğu 72. madde, "zorunlu yer değiştirme" suretiyle atanmaya tabi hususları düzenlemektedir. Belirli sürelerle belirli illerde görev yapmak zorunda olan memurlar "zorunlu yer değiştirmeye tabi" memurlardır.

2- Yer değiştirmeye tabi personelin iki yıla bir kademeden yararlanabilmesi için kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelere atanmış olması gerekmektedir.

3- İki yılın hesabında sadece fiilen çalışmak suretiyle geçirilen süreler dikkate alınmaktadır.

Yukarıdaki hükümler bağlamında, Orman Mühendisleri için şunları söyleyebiliriz:

- Orman Genel Müdürlüğünde zorunlu yer değiştirmeye tabi personel, 13/10/2013 tarihli Orman Genel Müdürlüğü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmeliğinde düzenlenmiştir.

- Bu yönetmeliğin 6. maddesinde zorunlu yer değiştirmeye tabi olan personel, şu şekilde gösterilmiştir: Orman Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında yer alan Orman İşletme Müdürleri, Orman Fidanlık Müdürleri, Eğitim Merkezi Müdürleri, Enstitüsü Müdürleri, Yedek Parça Depo Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Orman İşletme, Orman Fidanlık, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza, Depo, Kadastro Mülkiyet ve Arboretum Şefliği görevini yürüten personel, Başmühendis ve mühendisler ...

- Orman mühendisleri, 6. maddeye göre zorunlu yer değiştirmeye tabi personel olduğundan, bunlardan kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde fiilen 2 yıl çalışanlara, 2 yılın sonunda bir kademe verilmesi gerecektir.

Memurlar.net not: Bu yazı, OGM'deki Orman Mühendisleri özelinde yazılmıştır. diğer kurumlardaki mühendisler, yukarıdaki açıklamayı okuyarak kendi durumlarını değerlendirebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber