'Erdoğan için şiir okudu, atıldı' iddiası yalanladı

Samsun'da bir üniversitede okuyan Suriyeli Fahad Alhamidi okuduğu şiiri Erdoğan'a hediye ettiği gerekçesiyle okuldan atıldığını iddia etti. Üniversite iddiayı yalanladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2015 23:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
'Erdoğan için şiir okudu, atıldı' iddiası yalanladı

Canik Başarı Üniversitesi: - "Adı geçen öğrencimizin üniversitemizden atılması, özellikle de şiir okuması nedeniyle böyle bir davranışa maruz kalması gibi bir durum söz konusu değildir"

Canik Başarı Üniversitesi, bir öğrencilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için şiir okuduğu gerekçesiyle okuldan atılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, öğrencileri Fahad Alhamidi'nin, Erdoğan için okuduğu şiir nedeniyle okuldan atıldığı iddiasına ilişkin bugün bazı haberlerin yer aldığı ifade edildi.

Alhamidi'nin 2 Eylül 2013'te tam ücretli olarak inşaat mühendisliği bölümüne kesin kaydını yaptırdığı belirtilen açıklamada, söz konusu öğrencinin 2013-2014 eğitim-öğretim yılında üniversitenin yabancı diller okulu hazırlık sınıfını bitirdiği bilgisine yer verildi.

Açıklamada, Alhamidi'nin 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde ise ders kaydını yenilemediği için bu eğitim-öğretim yılında üniversiteden eğitim alamadığı belirtilerek, "Ancak ilgili mevzuat uyarınca halen üniversitemiz öğrencisi olup, gerek üniversitemiz bilgi sisteminde gerekse de yükseköğretim bilgi sisteminde üniversitemiz öğrencisi olarak yer almaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Alhamidi'nin ders kaydını yaptırdığı takdirde eğitim öğretim hizmeti almaya devam edebileceği belirtilen açıklamada, "Adı geçen öğrencimizin üniversitemizden atılması, özellikle de şiir okuması nedeniyle böyle bir davranışa maruz kalması gibi bir durum söz konusu değildir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, söz konusu öğrenciye herhangi bir burs ödemesi yapılmadığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Üniversitemize hiçbir zaman burs başvurusunda da bulunmamıştır. 2013-2014 öğretim yılında tam ücretli olarak kaydını yaptırdığından bursunun kesilmesi de söz konusu olmamıştır. Üniversitemiz her türlü siyasi görüşün dışında faaliyetlerine Anayasa, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak devam etmektedir."


Samsun'daki özel bir üniversitede okuyan Suriyeli Fahad Alhamidi (20), geçen yıl "7. Uluslararası Öğrenci Buluşması"nda okuduğu şiiri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye ettiği gerekçesiyle okuldan atıldığını iddia etti.

Suriye'deki savaş nedeniyle Rakka kentindeki evini ve üniversitesini bırakarak 2,5 yıl önce ailesiyle Samsun'a gelen Fahad Alhamidi, geçen yıl buradaki özel bir üniversitede burslu okumaya başladı.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda geçen yılın mayıs ayında gerçekleştirilen "7. Uluslararası Öğrenci Buluşması" etkinliğinde kürsüye çıkan Alhamidi, Sezai Karakoç'a ait, "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine" şiirini okuyarak bu şiiri söz konusu dönemde başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye ettiğini söyledi.

Alhamidi, etkinlikten bir hafta sonra biten vizesinin süresini uzatmak için burs parasına ihtiyaç duydu. Üniversitenin öğrenci işlerine müracaat eden Alhamidi, üniversite yönetiminin kendisine "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şiir hediye ettiği için artık kendisine burs verilmeyeceğini" söylediğini savundu.

Tepkisini yine şiir okuyarak dile getirdi

Samsun'da bu yıl "8. Uluslararası Öğrenci Buluşması"nda yeniden kürsüye çıkan Alhamidi, üniversitenin bu tutumuna yine şiir okuyarak tepki gösterdi.

Törende, Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü Alkışlayamam" şiirini okuyan ve bunu tekrar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye eden Alhamidi, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Bir şiir okuduğu için 4 ay hapishaneye atıldı. Ben de geçen yıl bir şiir okuduğum ve ona hediye ettiğim için beni okuldan attılar. Şimdi okulsuzum" dedi.

"Bursumu kestiler ve beni okuldan attılar"

Fahad Alhamidi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl düzenlenen etkinlikte okuduğu şiiri o zaman başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye ettiğini anlattı.

Törenden bir hafta sonra vizesinde sorun olduğu için üniversitenin öğrenci işlerine gittiğini belirten Alhamidi, şunları söyledi:

"Üniversite bana burs veriyordu. Burs parasını alıp vizemin süresini uzatacaktım. Bana oradaki görevli, 'Biz burs veremiyoruz, dışarıdan destek alamıyoruz' dedi. Daha sonra, 'Maşallah kürsüden Başbakan Erdoğan'a şiir hediye etmişsin' dedi. Ben de 'evet, ben onu çok seviyorum, bir şiir okudum ve kendisine hediye ettim' dedim. 'Madem o kadar çok seviyorsun git AK Parti'ye, onlar sana bir burs ayarlar, seni üniversitede okuturlar' dedi. Yani şiir okuduğum için bursumu kestiler ve beni okuldan attılar şimdi okulsuzum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber