MEB, potansiyel öğretmen sayısını dahi hesaplayamadı

Şubat ayı öğretmen atama kılavuzundaki MEB hatası yargıdan döndü

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Mayıs 2015 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, potansiyel öğretmen sayısını dahi hesaplayamadı

2015 yılı Şubat ayı öğretmen atamalarında yaşanan bir hata, MEB'in bir kez daha potansiyel öğretmen adayı sayısını bilmediğini gösterdi.

Branşı diğer öğretmenlik bölümlerinden olmakla birlikte, özel eğitim (Görme, İşitme ve Zihinsel Engelliler) alanında tezli/ tezsiz yüksek lisans veya doktora mezunu olanlar, Özel Eğitim Öğretmenliği kontenjanlarına başvurabilmektedir.

Ancak başvurabilmeleri için, Özel Eğitim Alanında öğretmen ihtiyacının karar eki çizelgede yer alan bölümlerle karşılanamaması gerekiyor.

Şubat ayında, MEB, özel eğitim alanındaki kontenjanların, karar eki çizelgede yer alan bölümlerce doldurulacağını öngörmüş, bu nedenle de diğer öğretmenlik alanlarından mezun olup da özel eğitim (Görme, İşitme ve Zihinsel Engelliler) alanında tezli/ tezsiz yüksek lisans veya doktora mezunu olanlara 2. öncelikten başvuru hakkı tanımamıştır.

Memurlar.net olarak yaşanan sorunu, başvurular devam ederekken, haber yapmıştık. Tıklayınız.

Ancak, MEB, hatasından dönmedi. Sonuçlar açıklandığında, ilan edilen kontenjanların karar eki çizelgede yer alan bölüm mezunlarıyla dolmadığı görüldü ve 18 kadro boş kaldı.Tıklayınız.

MEB'in hatasından dolayı işsiz kalan öğretmen adayları dava açtı ve davayı kazandı. MEB dün yaptığı açıklamada, 25 ila 28 Mayıs tarihleri arasında başvuru alacağını belirtti. Tıklayınız.

Yaşadığımız bu olay, bir bakanlığın bürokratlarının, en temel bilgi sahibi olması gereken konuda bile yeterince özenli davranmadığını göstermektedir.

Potansiyel aday sayısını bile bilmeyen, başvurular sırasında haber yapılmasına rağmen hatasından dönmeyen bir Bakanlık, bakalım daha ne hatalar yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber