Savcı sıfırcı müdüre 3 yıl hapis istedi

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki Zafer İlkokulu Müdürü Sami Keskin'in performansını değerlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, 25 kriterin tamamından 'sıfır' puan verince, İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurup 'yeniden değerlendirme' istedi, savcılık, 'görevini kötüye kullandığı7 gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Müdür Keskin, idari yönden de 'maaş kesme cezası' aldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mayıs 2015 14:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Savcı sıfırcı müdüre 3 yıl hapis istedi

İkinci değerlendirme de 25 kriterden sadece birisine olumlu yanıt verdiği ortaya çıkan İçel, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Geçen Ağustos ayında okul müdürlerine yönelik yapılan değerlendirmeler sırasında Ödemiş İlçesi'nde ilginç bir olay yaşandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, diğer değerlendirmecilerin 7'sinden tam puan alan Zafer İlkokulu Müdürü Sami Keskin için 25 kriterin tamamına 'sıfır' puan verdi. Sami Keskin'i, kendi okulunda yapılan, eğitim bölgesi zümre başkanları toplantısına bile katılmamış gibi değerlendirdiği ortaya çıkan ilçe milli eğitim müdürünün 'sıfır' puanı için hem mahkemeden hem de savcılıktan iki önemli karar çıktı.

Okul Müdürü Sami Keskin'in, değerlendirmenin objektif olmadığına yönelik başvurusu üzerine İzmir Birinci İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurup yeniden değerlendirme yapılmasına karar verdi. Ödemiş Cumhuriyet savcılığı ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel hakkında soruşturmasını tamamlayıp 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı idari soruşturmada, müfettişlerin verdiği rapor doğrultusunda ise, maaş kesme cezası aldı. Mahkeme kararı doğrultusunda Sami Keskin'i yeniden değerlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, bu kez 25 kriterden, eğitim bölgesi zümre başkanları toplantısına katılmıştır bölümüne puan verip geri kalan 24 kriter için yine sıfır puan değerlendirmesinde bulundu.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Görevi kötüye kullandığı iddiasıyla üç yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel'in, Ödemiş İkinci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Raporlu olduğu için İçel'in katılmadığı duruşma 7 Temmuz'a ertelendi.

Duruşma sonrasında Sami Keskin'le birlikte adliye önünde açıklama yapan Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, "Yönetici değerlendirme süreci ile eğitimde yaşananlar eğitim sistemimizin üzerine karabasan gibi çökmüştür. Sürecin başından beri elle tutulur hiçbir tarafı bulunmamaktadır. İdari mahkemeler kararını vermiştir. Mahkeme kararları okul müdürlerimiz lehindedir. Ancak mahkeme kararlarına rağmen Milli Eğitim yöneticileri okul müdürlerini görevine iade etmeme konusunda ısrarcıdırlar. Bu konuda da suç duyurularımızı yaptık. Daha önceki ifadesinde göreve başladıktan çok kısa bir zaman sonra yeterince araştırma yapamadan, duyuma dayalı bir puanlama yaptığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün bu açıklaması dahi süreçle ilgili yaşananların net bir göstergesidir. Eğitim camiasının alnına bu konu ile kocaman bir leke sürülmüştür. Bu süreç sadece eğitim yöneticilerimizi değil, bu arkadaşlarımızın aile yapıları ile birlikte yaşamlarını da derinden etkilemiştir. Şu anda yanımızda mahkemeye babası ile katılan kızımızın da bu süreçten ne kadar derinden etkilendiğini kamuoyunun vicdanına bırakıyorum" dedi.

Taylan YILDIRIM/İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber