İstanbul'da boş düğün salonu yok!

İstanbul'da, yaz mevsimi için neredeyse tüm düğün salonları rezerve edildi. Kentteki düğün salonları, çiftlerin taleplerine göre, 2 bin 500 ila 25 bin lira arasında kiralanıyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Mayıs 2015 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da boş düğün salonu yok!

İstanbul'da bu yıl evlenmek isteyenler için 600 bin kişi kapasiteli toplam 1.500 düğün salonu hizmet verecek.

MUTLU günlerinde aksilik yaşamak istemeyen çiftler, aylar öncesinden düğün salonlarını kiraladı. Bu dönem yoğunluk nedeniyle neredeyse düğün salonlarında yer kalmadı. Salon sahipleri de düğün sezonunda daha iyi hizmet verebilmek için personelini eğitiyor. İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Esnaf Odası (İSTDO), bin 500 garsona eğitim verdi.

EN UCUZU 2.500, 25 BİNE KADAR ÇIKIYOR

Çiftler için yaklaşık 600 bin kişi kapasiteli bin 500 düğün salonu hizmet verecek. Düğün salonlarının kiralanmasında, davetli sayısı, ikramlar ve mekanın özelliği gibi unsurlar fiyatları etkiliyor. Salonlar, çiftlerin beklentilerine göre, 2 bin 500-25 bin lira arasında fiyatlarla kiralanabiliyor.

İSTDO Başkanı Ümit Yaşar Demir, konuyla ilgili "Mayıs başından sezonun sonuna kadar hemen hemen tüm mekanlar dolu. Boş yer bulmak biraz sıkıntılı" açıklamalarında bulundu.

Devlet yardım etmeli

Çiftlerin bu özel günlerini en iyi şekilde geçirebilmek için desteğe ihtiyacı olduğunu aktaran Demir, şunları kaydetti: "Evlenen çiftler yüzde 18 KDV ödemek zorundalar. Oysa evlenen çiftlere destek vermek bizim geleneklerimizde var. Bu nedenle vergi indirimi yapılması gerekir. KDV'nin yüzde 8'e düşürülmesi ile çiftlerimize yüzde 10'luk yardım yapılmış olur. Devletimizin de çiftlere birer takı takmış sayılır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber