'Okullaşma oranlarında ciddi ilerleme kaydedildi'

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü yetkilisi Özdemir: - "Bakanlığımızın yürüttüğü çalışmalar sonucunda okullaşma oranlarında ciddi ilerleme kaydedilmiş ve bu oran neredeyse yüzde 100'e ulaşmıştır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2015 17:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
'Okullaşma oranlarında ciddi ilerleme kaydedildi'

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Sabri Özdemir, ülkede yürütülen çalışmalar sonucunda ciddi ilerleme kaydedilen okullaşma oranının yüzde 100'e ulaştığını bildirdi.

Bakanlık tarafından yürütülen "İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Teknik Destek Projesi" kapsamında, muhtar, din görevlisi, kanaat önderleri ve okul yöneticilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Özdemir, buradaki konuşmasında, eğitimde kalitenin artırılması amacıyla gerekli kaynakların aktarıldığını anlattı.

Okullaşmada elde edilen başarılara dikkati çeken Özdemir, şu bilgileri verdi:

"Bakanlığımızın yürüttüğü çalışmalar sonucunda okullaşma oranlarında ciddi ilerleme kaydedilmiş ve bu oran neredeyse yüzde 100'e ulaşmıştır. 2014-2015 eğitim öğretim yılında bu oran ilkokulda net yüzde 96,30, ortaöğretimde de yüzde 94,35 olarak gerçekleşti. Bu verilerden de anlaşılacağı üzere çocuklarımızın okula erişimindeki sorunlar önemli ölçüde çözülmüştür."

Son yıllarda derslikler konusunda ciddi yatırımlar yapıldığını anımsatan Özdemir, devamsızlık sorununun çözümü için de müdahalelerde bulunulduğunu dile getirdi.

-"Okullaşmada ciddi problem yok"

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüsamettin Atlı da proje sayesinde öğrencilerin devamsızlık sorununun ortadan kalkacağını söyledi.

Diyarbakır'da okullaşma oranında ilerleme kaydedildiğini, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında yüzde 99,80'e ulaştığını bildiren Atlı, 10 bin dolayındaki devamsız öğrenci sorununa çözüm aradıklarını belirtti.

Atlı, "Bu verilerden de anlaşıldığı üzere okullaşmada ciddi problem yok ancak okula devam oranlarında sıkıntı yaşamaktayız. Bu toplantının amacı da okula devam etmeyen bu öğrencileri okula kazandırmak. Okula devamın artırılması çok taraflı ve boyutlu bir kavramdır. Bu anlamda çalışmalarımız devam etmektedir" ifadesini kullandı.

Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje, aralarında Diyarbakır'ın da bulunduğu 12 ildeki 120 okulda uygulanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber