Kanser hem hastayı hem çevresindekileri etkiliyor

Hematolojik Onkoloji Derneği tarafından düzenlenen "Hayata Tutunma Öyküleri" adlı projede kanser hastaları ve hasta yakınlarının hikayeleri yarışacak. Öyküler daha sonra kitap haline getirilerek okuyucu ile buluşacak.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 18 Mayıs 2015 21:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Kanser hem hastayı hem çevresindekileri etkiliyor

Hematolojik Onkoloji Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, "Hayata Tutunma Öyküleri" yarışmasıyla dernek olarak kansere farklı bir pencereden bakmayı amaçladıklarını söyledi.

Kanserin yalnızca hastayı değil, ailesini, arkadaşlarını ve çevresini etkilediğine dikkat çeken Altuntaş; "Düşüncelerimizi paylaşalım, paylaşalım ki üzüntülerimiz sıkıntılarımız azalsın, umudumuz artsın istedik" dedi.

"Hayatın bir hikaye arayışı" olduğunu ifade eden Altuntaş, "Hikayenin ana karakteri olarak dönüp baktığımızda aslında yaşadığımız pek çok olayın, yaşadığımız andaki etkiyi bırakmadığını ve yaşananların içinde sevdiklerimizle paylaşılanların en derin etkiyi bıraktığını görürüz" diye konuştu.

KANSER HEM HASTAYI HEM DE ÇEVRESİNDEKİLERİ ETKİLİYOR

Fevzi Altuntaş, en basit hastalıkların bile derin izler bırakırken, kanser gibi çok daha zorlayıcı hastalıkların, hikayenin merkezindeki karakter kadar çevresindekilere de zorlayıcı süreçler yaşattığına dikkat çekti.

Prof. Dr. Altuntaş, kanser sürecinin duygu fırtınasının arasında gel-gitler yaşattığını kaydederek; "Üzüntüyü kızgınlık, kızgınlığı çaresizlik, çaresizliği yalnızlık, yalnızlığı korku takip eder" ifadelerini kullandı.

Hastalardaki başlangıçta ortaya çıkan "Belki yanlış teşhistir..." umudunun çoğu zaman "Neden ben?" şeklindeki isyanlara dönüştüğünü anlatan Altuntaş eninde sonunda "Hayata tutunmanın öyküsü"nün keşfedildiğini kanser hastası ve hasta yakınlarının hayata dört elle sarıldığını anlattı.

AMAÇ, TOPLUMSAL EMPATİYİ ARTTIRMAK

Her hastalığın ve hastanın kendine özgü koşulları olduğunu belirten Altuntaş, "Hayata Tutunma Öyküleri" ile bu özgün hikayeleri paylaşarak kanser ile ilgili toplumsal duyarlılık ve farkındalık oluşturmayı, empati duygusunu hissettirmeyi ve en önemlisi sessiz hikayeleri duyurmayı amaçladıklarını kaydetti.

"Hiçbir zaman umudumuzu kaybetmeden, inançla, pozitif gözle bakarak hayata tutunmaya devam etmeliyiz" diye konuşan Prof. Altuntaş, kanser ile ilgili hikayesi olan herkesi bunu paylaşmaya, "Hayata Tutunma Öyküleri" yarışmasına katılmaya davet etti.

BAŞVURULAR 30 HAZİRAN'A KADAR DEVAM EDECEK

Hayata Tutunma Öyküleri yarışmasına katılımlar 30 Haziran'a kadar devam edecek. Yarışmaya katılmak isteyenlerin hikayelerini, [email protected] adresine göndermeleri gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber