Kurtulmuş: Türkiye'de 27 mülteci kampı var

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "Türkiye'nin 2011 yılı nisan ayından bu yana yapmış olduğu yardımların miktarı 5.6 milyar dolara çıkmıştır. 27 kampımız var. Kamplar dünyadaki bir çok mülteci kampının standartlarından daha yüksek. Buralarda yaklaşık 300 bin insanı ağırlıyoruz. 1 milyon 700 insanda şehirlerimizde yaşıyor" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2015 22:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurtulmuş: Türkiye'de 27 mülteci kampı var

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin artık dünyanın her yerine yardım götüren ve ataların iznini sürebilen konuma geldiğini belirterek, "Biz 2 milyon Suriyeli mültecinin durumunu nasıl iyileştiririz diyoruz, bunun için çalışıyoruz. Onlar diyorlar ki, 'Biz iktidara gelirsek 2 milyon Suriyeliyi kasapların önüne kurbanlık koyun gibi geri göndereceğiz.' Ben demiyorum onlar diyor" dedi.

Kurtulmuş, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Ordu'nun Fatsa ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

Fatsa Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Kurtulmuş, Türkiye'nin tarih boyunca nerede bir mazlum var ona sahip çıkan bir ülke olduğunu söyledi. Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Biz 2 milyon Suriye'li mültecinin durumunu nasıl iyileştiririz diyoruz, bunun için çalışıyoruz. Onlar diyorlar ki, 'Biz iktidara gelirsek 2 milyon Suriyeliyi kasapların önüne kurbanlık koyun gibi geri göndereceğiz' Ben demiyorum onlar diyor. Biz diyoruz ki, geç bile kaldık şu çözüm sürecini biran evvel bitirelim, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün teminatını ortaya koyalım. Kardeş kanı bir daha akmasın, bir daha hiç kimse teröre kurban gitmesin. Bazıları da diyor ki, 'Çözüm süreci dursun, tekrar bu işler parçalansın.' Yok öyle şey, bu memleket bölünmeyecek, parçalanmayacak, birlik dirlik içerisinde Allah'ın izniyle terörü sona erdireceğiz."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye'nin 2011 yılından bu yana Suriyeli mülteciler için 5.6 milyar dolar harcadığına işaret ederek, ülkeye bunun sosyal ve ekonomik olarak büyük yük getirdiğini bildiklerini vurguladı.

"Ama bu toprakların adı Anadolu'dur" ifadesini kullanan Kurtulmuş, "AFAD diye bir kuruluşumuz var. AFAD şuanda Suriyeli mülteciler konusuyla ilgileniyor. Bakın Türkiye'nin 2011 yılı nisan ayından bu yana yapmış olduğu yardımların miktarı 5.6 milyar dolara çıkmıştır. 27 kampımız var. Kamplar dünyadaki bir çok mülteci kampının standartlarından daha yüksek. Buralarda yaklaşık 300 bin insanı ağırlıyoruz. 1 milyon 700 insanda şehirlerimizde yaşıyor. Keşke daha iyi şartlarda yaşatsak. Bizde biliyoruz buraya bu kadar Suriye'linin gelmesinin ne kadar büyük sosyal, ekonomik yükü olduğunu. Ama bu toprakların adı Anadolu'dur. Ana gibi sarar sarmalar" diye konuştu.

- "Türkiye esenlik yurdudur"

Dünyanın her yerinde insanların Türkiye'nin yaptığı destekleri gönül huzuruyla karşıladığını bildiren Kurtulmuş, yeni Türkiye'nin anlamının bütün bölge ülkeleri için önemine değindi.

Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Onların kaçıp gelebilecekleri bir Türkiye'si vardı. Allah muhafaza Türkiye böyle bir durumda kalsa bizim kaçıp gideceğimiz neresi var. İnsanların medet umacağı neresi var, düşünmek bile istemiyorum. Türkiye bu anlamda esenlik yurdudur. Yeni Türkiye istikametinde yürümek sadece bizim için değil, bütün bölge ülkelerimiz için de önemli, bütün insanlık içinde önemli. Bu seçim bunun seçimi. İnsanlar Türkiye'nin yapmış olduğu bu destekleri gerçekten gönül huzuru ile karşılıyor. Dünyanın neresine de gitsek gerçekten el üstünde tutuluyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber