İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Eğtim-Sen'den eğitim araçları yönetmeliğine dava...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2006 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Milli Eğitim Bakanlığı'nın ders kitapları ve eğitim araçları yönetmeliğinin iptali istemiyle Danıştayda dava açtı.

AA-Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ve beraberindeki sendika üyeleri, dava dilekçesini Danıştaya verdiler.

Dinçer, burada yaptığı açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"le eğitim araçlarının tanımının değiştiğini, kapsamının daraltıldığını söyledi.

Eğitimin temel araç gereçlerinden olan sıra, masa, tahta, bilgisayar, tepegöz, dijital ölçüm aletleri, deney tüpü gibi malzemelerin daha önce Talim Terbiye Kurulu uzmanlarınca kontrolden geçirildiğini hatırlatan Dinçer, yönetmelikle araç gereçlerin Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı kontrolü dışına çıkarıldığını kaydetti.

Dinçer, yönetmelikle başkanlığın merkezi düzeyde yetkisine son verilerek, araç gereç ihalesinin, İl Milli Eğitim Müdürlüklerince yapılmasına olanak tanındığını ifade etti.

Böylelikle rant alanının açıldığını, haksız kazanç olanaklarının kolaylaştığını ileri süren Dinçer, "Bu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi yandaşlarına rant oluşturmasına yönelik, eğitim biliminin gerekliğine aykırı yapılan bir uygulamadır. Bakan Çelik'in, hak, hukuk, yasa tanımayan anlayışını dayatmasının bir örneği ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber