Polisler uygun fiyatlarla ev sahibi olacak.

Haber Giriş : 26 Şubat 2004 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polisler uygun fiyatlarla ev sahibi olacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü Mensubu ve Polis Bakım ve Yardım Sandığı üyelerinin konut ihtiyacını karşılamak amacıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi arasında bir protokol imzalandı. Protokol töreninde konuşan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu "Kira öder gibi konut sahibi olunacak, böylece lojman meselesi de kökünden çözülmüş olacak" dedi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, hükümet olarak prensip kararı aldıklarını ve ilk olarak milletvekillerinin lojmanları boşalttığını belirterek, ''Kira öder gibi konut sahibi olunacak, böylece lojman meselesi de kökünden çözülmüş olacak'' diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Mensubu ve Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) üyelerinin konut ihtiyacını karşılamak amacıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında bir protokol imzalandı.
Emniyet Genel Müdürlüğü eski binasında gerçekleşen protokol töreninde konuşan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, hükümetin acil eylem planı ve programlarında, duble yol ve toplu konut projelerine öncelik verilmesinin kararlaştırıldığını anımsattı.

Aksu, toplu konut projeleriyle, evi ve meskeni olmayan vatandaşların ev sahibi olmasını planladıklarını kaydetti. Toplu konut projesi ile aynı zamanda inşaat sektörünün de canlanacağını ifade eden Aksu, vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacağını söyledi.

3 Kasım seçimlerinden önce hükümet olarak prensip kararı aldıklarını ve milletvekillerinin lojmanları boşalttığını belirten Aksu, konuşmasına şöyle devam etti: ''Ama bunun yanı sıra bir şeyler getirmemiz lazımdı. Kira öder gibi ev sahibi olunması... Böylece, lojman meselesi de kökünden çözülmüş olacak. Bizim hedefimiz buydu. Vatandaşımız kira öder gibi ev sahibi olsun. Aylık 155-200 milyon liralık taksitle, 10 yıl içinde ev sahibi olacaklar. Polislere verilecek bin 768 konut az olur. Ankara bir başlangıç, bütün illerimizde bu uygulamaya devam edeceğiz.''

Protokol uyarınca, ilk etapta 768, daha sonra da iki bölüm halinde 500'er konutun Eryaman'da yapılacak. Söz konusu imkandan faydalanmak için 14 bin 680 polisin başvuruda bulunduğu bildirildi.

Başvuruda bulunan polisler arasından puanlama yolu ile sıralama yapılacağı ve belirlenen polislerden 12 milyar civarında peşinat alınacağı kaydedildi. Kalan miktarın 10 yıl içerisinde taksitler halinde alınacağı ve taksit artış miktarlarının maaş katsayıları ile orantılı olacağı belirtildi.

Söz konusu konutların çok katlı binalar içinde 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa edileceği, ısıtmasında kat kaloriferi kullanılacağı bildirildi

Türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber