Rafta hile var!

Pirinçte büyük oyun ortaya çıktı. Osmancık pirincini baldo diye satıyorlar. Yerli diye satılan pirinçlerin pek çoğuna ise kalitesi ve fiyatı düşük ithal ürün karıştırıyorlar

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 19 Mayıs 2015 10:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Rafta hile var!

Gıda fiyatları gündemden düşmezken, market raflarındaki hileler de tüketiciyi mağdur ediyor. Reis Gıda'nın sahibi Mehmet Reis, özellikle market raflarında 'yerli' yazan ürünlerin pek çoğunda kalitesi düşük ithal ürün karışımı olduğunu, bundan haberi olmayan vatandaşın kalitesiz ürüne daha fazla para ödediğini söyledi. "Pek çok gıda noktasında Osmancık pirinci baldo diye satılıyor. Paketli ürünlerin içerisinde ithal karışımlar var. Halbuki ithal ürün yerli üründen yüzde 20-50 daha ucuz. Dolayısıyla tüketici hem lezzetsiz hem de kalitesiz ürünü pahalı almış oluyor" diyen Reis, vatandaşın kandırıldığını kaydetti.

RAFA YANSITMIYORLAR

Bazı marketlerin satın alma yetkililerinin üreticiye 'Bana bu fiyata ürün ver' diyerek, ucuza üretim yaptırdığını, tüketiciye de kalitesiz ürün sattıklarını dile getiren Reis, pazarda 2 liraya da 6 liraya da pirinç olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu kadar fark olabilir mi? 'Ucuz, satar' diyorlar. Bizden 1.5 ay önce aldıkları ürüne zam gelince hemen yansıtıyorlar. Ama indirimde yavaşlar."

Pınar ÇELİK NACAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber