Rıza Nur'dan alıntıya 3 yıl hapis cezası

Kendisine ait internet sitesinde Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçlamasıyla yargılanan kişiye 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Mayıs 2015 15:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Rıza Nur'dan alıntıya 3 yıl hapis cezası

"YAYINLARIN ARKASINDAYIM"

Anadolu 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Tuncay Tokay(34) suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Sitemde yaptığım yayınların arkasındayım. Benim söylediğim, paylaştığım yazı ve sözler sadece kaynaklardan edindiklerimi paylaşmaktan ibarettir. Türk Tarih Kurumu'nun yayınlarından Rıza Nur'un kitaplarından yapılmış alıntılardır" dedi.

AĞIR VE AŞAĞILAYICI: 3 YIL 9 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme, sanık Tuncay Tokay'ın "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme ceza kararının gerekçesinde ise Tokay'ın kendisine ait 3 internet sitesinde Atatürk aleyhine hakaret içeren yazılar yazdığını, Cumhuriyet'in kurucusu olan Atatürk'ün hatırasına ağır, alenen, zincirleme bir şekilde hakaret edildiğini ifade etti. Mahkeme, gerekçeli kararında yazıların kendisine ait olmadığı yönünde Tokay'ın savunma yaptığını ancak yazıları paylaşmakla sanığın da hakaret eylemine katıldığı kanısına varıldığını belirtti. Kullanılan söz ve yazıların ağır ve aşağılayıcı olduğunu kaydeden mahkeme ayrıca Tokay'ın kamu görevlerini üstlenmekten, seçme ve seçilme haklarını kullanmaktan hapis cezasını tamamlayana kadar yoksun bırakılmasına hükmetti.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Tuncay Tokay'ın kendisine ait 3 internet sitesinde 2013 yılının Mayıs ayında yazdığı yazılara yer verildi. Tokay'ın yazılar ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Atatürk'e zincirleme bir biçimde basın yayın yoluyla ve alenen hakeret ettiği belirtilen iddianamede 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanunu'nca "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçlamasıyla 2 yıl 3 aydan 5 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Haber: Arzu KAYA, İstanbul

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber