Google aramalarında 'tweet' yeniliği

Mobil cihazlarda ve masa üstünde yapılacak Google aramaları sonuçlarında artık tweet'ler de yer alacak. Google ile Twitter arasında yapılan anlaşmanın çevrimiçi yayımların daha yakından takip edilmesini sağlayacak.

Haber Giriş : 20 Mayıs 2015 23:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Google aramalarında 'tweet' yeniliği

Google ile Twitter, Şubat ayında duyurdukları anlaşma kapsamında tweet'lerin artık arama motoru sonuçlarında yer alacağını duyurdu. İlk olarak sadece İngilizce ve masa üstü bilgisayarlarda hayata geçecek olan yenilik, daha sonra mobil cihazlarda da aktif hale gelecek.

Google, yeni içerik sayesinde kullanıcıların gerçek zamanlı paylaşımları arama motoru üzerinden takip edebileceğini belirtti. Google'dan çok Twitter'a fayda sağlayacak yenilik, kullanıcıların mikro bloğa giriş yapmadan tweet'leri takip edebilmesini sağlayacak. Twitter, bu sayede daha geniş kullanıcı kitlesine ulaşmayı umuyor. Google ise aktif kullanıcı sayısı 284 milyon olan Twitter'dan doğrudan bilgi çekebilecek.

Twitter konu hakkında açıklama yapmazken, CEO Dick Costolo anlaşmanın duyurulduğu dönemde 'kullanıcı olmayan kişilere de ulaşılabilmeyi amaçladıklarını' söylemişti. Twitter erişim gücünü artırarak reklam gelirlerini de yukarı çekmeyi amaçlıyor.

Twitter, 2014'te küresel sosyal medya trafiğinin sadece yüzde 0,88'ini kapsarken, yüzde 25'e erişen Facebook'un açık ara gerisinde kalmıştı. Google'ın çevrimiçi yayımları gerçek zamanlı takip etmeyi sağlayacak işbirliği sayesinde, Twitter sosyal medya trafiğini de artırmayı umuyor.

Al Jazeera

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber