17 Aralık'ta Gülen'in yardımcısıyla görüştüğünü doğruladı

Gülen'in yardımcısı olduğu öne sürülen eski polis Sinan D. 17 Aralık günü görüştüğü belirtilen dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı T. ifade verdikten sonra bırakıldı.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 21 Mayıs 2015 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
17 Aralık'ta Gülen'in yardımcısıyla görüştüğünü doğruladı

ELİF ALTIN

17 ve 25 Aralık operasyonları sırasında İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı olan Hamza T.'nin, Fethullah Gülen'in Amerika'daki yardımcısı olduğu öne sürülen Sinan D. ile 17 Aralık günü 163 saniye görüştüğü HTS kayıtlarından tespit edildi. Gülen'e bağlı düşünce kuruluşu Rumi Forum'un da yöneticiliğini yapan eski emniyet görevlisi Sinan D. ile görüşen T'yi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Pazartesi günü 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağırdı. İfadeye gelmeyen T. hakkında Salı günü yakalama kararı çıkartıldı. Soruşturma savcılığına ifade veren T., 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' , 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme' suçlarından tutuklama istemiyle Nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

'Ben aramam Sinan beni arar'

T. ifadesinde D ile yaptığı görüşmeyi doğruladı. D'yi okul yıllarından tanıdığını belirten T., "Bu görüşmeler iki veya üç kez civarında olup arayan kişi de Sinan D.'dir. Ararsa kendisiyle görüşürüz, ben kendisini aramam" dedi. Sinan D'nin ticaretle uğraştığını bildiğini söyleyen T., D.'nin yapısı itibariyle cemaatle ilgisi olmadığını ancak aradan uzun bir sürenin geçtiğini belirtti. T, " Nasıl biridir, ne iş yapar bilmem bu konuda değişmiş olabilir, cemaatle bağı var mı bilmiyorum" diye konuştu.

Ankara'daki devam eden o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisine böcek koyulmasıyla ilgili davada yargılanan dönemin Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı'nda görevli Emniyet Amiri Ahmet Türer'i tanıyıp tanımadığı sorulan T., Türer'i emniyet camiasından tanıdığını söyledi. Türer'in böcek davasında şüpheli olduğunu yeni öğrendiğini öne süren T., Sinan D. ile Türer arasındaki telefon görüşmesini bilmediğini ifade etti.

Görüşmenin içeriği belli değil

Nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği, T'nin daha önce de aynı suçlamalarla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi ğini ancak bu talebin reddedildiğini belirtti. Yeni delil olarak Sinan D ile T. arasındaki görüşmelerin gösterildiğini ancak görüşme içeriğinin belli olmadığı belirtilen kararda, ikili arasındaki görüşmenin arkadaşlık ilişkisi olarak değerlendirileceği ifade edilerek yurt dışı çıkış yasağı koyup serbest bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber