Şebeke lideri 'Komutan' lakaplı eski astsubay

İSTANBUL Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdür-lüğü Göçmen Büro Amirliği ekipleri, İstanbul'da sabıkalı ve aranan zanlıları sahte pasaportla yurtdışına kaçıran şebekeyi 6 ay teknik takiple izledi, sonra da baskın yaptı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 21 Mayıs 2015 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şebeke lideri 'Komutan' lakaplı eski astsubay

1 'i yabancı uyruklu 16 zanlı gözaltına alındı, iddiaya göre çetenin liderliğini başka suçtan tutuklu olan "Komutan" lakaplı eski astsubay M.i., yardımcılığını ise yine emekli bir astsubay ve emekli polis yapıyor. Adam kaçırma ve yaralama gibi suçlara karışan çete lideri M.i.'nin operasyondan 1 hafta önce yakalanıp tutuklandığı belirlendi. Sahte pasaport çetesinin, onlarca kişiyi sahte pasaport ve vize ile yurtdışına kaçırdığı tespit edildi. Çetenin yurtdışına kaçırdığı kişilere bir kuryesi de eşlik ediyor.

Bu şekilde kuryelik yapan eski bir polis memurunun da İtalya'da yakalandığı ortaya çıktı. Baskında, çete lideri komu-tana, İtalya'da tutuklanan ve "Çoban" adı verilen kuryenin gönderdiği bir mektup da bulundu. Tutuklu üyenin, çete liderine kendisine sahip çıkılmadığı gerekçesiyle sitem ettiği anlaşıldı. Çetenin devlet memuru olduğu için yeşil pasaport sahibi olan üyeleri olduğu belirlendi. İtalya'da tutuklanan polis memuru da yeşil pasaportlu çıktı. Gözaltına alınanlar arasında uçak bileti satan firmada görevli bir zanlı da var. Çetenin, Türkiye'nin neresinden gelirse gelsin, müşterileri için pasaport ve vize hazırladıktan sonra havalimanına götürmeden önce alışveriş yaptığı ve erkeklere takım elbise alındığı, başörtülü müşterilerini de kuaföre götürdüğü öğrenildi.

KİŞİ BAŞINA 10 BİN EURO

Kadıköy'de düzenlenen operasyonda yakalanan, çete üyelerinin isteği üzerine pasaport, vize, nüfus cüzdanı gibi her türlü evrakın sahtesini yapan T.K.'nın da aynı suçu işlediği için Kahramanmaraş Maliyesi'nden ihraç edildiği ifade edildi. T.K.'nın evinde yapılan aramada, çok sayıda sahte evrak ele geçirildiği belirtildi. T.K.'nın 12 yıl kesilmiş hapis cezası da olduğu ortaya çıktı. Zanlıların evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda şok belgelere ulaşıldı. Çete üyelerinin, havalimanından geçişte polisleri ikna için bazı müşterilerine sahte profesör belgesi de düzenledikleri anlaşıldı. Çete elemanlarının işlemler için kişi başı 10 bin Euro aldıkları belirlendi.

SIRBİSTAN GÜZERGAHI DEĞİŞTİ

Çetenin suçluları kaçırdığı güzergah ise şöyle: Vize istenmediği için Sırbistan... Oradan karayoluyla Macaristan... Ardından gidilecek Avrupa ülkesi. Ancak insan kaçakçıları İstanbul'da Sırbistanlı bir taraftarın öldürülmesinin ardından Sırbistan Havalimanı'nda Türk kimliklilerin geçişleri zorlaşınca, yeni güzergahlar aramaya başladı.

Müslim SARIYAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber