Erdoğan: Pensilvanya bundan sonra aldatamayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pensilvanya'nın 'paralel devlet' ile Türkiye'yi idare etmeye kalktığını belirterek, "Bu oyunlara gelmeyelim, yıllarca aldattılar ama bundan sonra yapamayacaklar" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2015 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Pensilvanya bundan sonra aldatamayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da Nissibi Köprüsü Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, geçmişte birlikte yürüdükleri, birlikte oldukları birilerinin şu anda terör örgütünün arkasında bulunduğu bir partiden aday olduğunu ifade etti.

Söz konusu kişinin gayet iyi tanındığını söyleyen Erdoğan, "Şahsımla alakalı 'Sultandır' diyor, 'Diktatördür' diyor. Elhamdülillah ne sultan oldum ne de diktatörlüğe merak sardım. Başbakanlığım dönemimde de Cumhurbaşkanlığı dönemimde de bizim ne yaptığımız bellidir" diye konuştu.

"Bu oyunlara gelmeyelim"

Erdoğan, "Rabia" olarak değerlendirdiği "tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet" kavramları üzerine şunları söyledi:

"Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Zazasıyla, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Boşnakıyla velhasıl tek millet... Tek bayrak... Şu bayrağımızın rengi, şehidimizin kanıdır. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız, şehitlerimizdir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Tek vatan... 780 bin kilometrekarede vatanımızın üzerinde asla operasyon yaptırtmayız. Buna heveslenenler avuçlarını yalarlar. Karşılarında bizleri bulurlar, silahlı kuvvetlerimizi bulurlar, emniyet teşkilatımızı bulurlar, milletimizi bulurlar. Hep birlikte topyekun karşılarında dururuz. Tek devlet... Çıkmış bir paralel devlet, Pensilvanya'dan burayı idare etmeye kalkıyor. MGK'da kararını aldık. 'Ulusal güvenliğimizi tehdit eden, legal görünümlü illegal örgütler' diye kayıtlara girdi. Gereği neyse evelallah yapılacaktır. Bu oyunlara gelmeyelim. Yıllarca aldattılar ama bundan sonra artık bunu yapamayacaklar."

"Firavunların karşısında eğilmeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yaptığı konuşmada ise siyasette yola çıkarken eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, tarım, enerji dediklerini ve her yere ulaştıklarını belirtti.

"Kürt kardeşlerime sesleniyorum 7 Haziran bir dönüm noktasıdır" diye konuşan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sizleri tehdit edenler olabilir, korkutmak isteyenler olabilir. Zira bunlar işte Diyarbakır'da 6, 7, 8 Ekim olaylarında biliyorsunuz 50'ye yakın gencimizin maalesef ölümüne neden oldular ve Yasin Börü'yü 5. kattan attılar. Ondan sonra da başını, gövdesini adeta taşlarla ezdiler. Yasin Börü de Kürt'tü. Hani sizin Kürtlere saygınız vardı. Şimdi bakın bugün bir gazetede o evlatları öldürülen anneler bu terör örgütünün arkasında olan partinin başkanlarına lanet ediyorlar, beddua ediyorlar. Niye? 'Bizim evlatlarımız bunların yüzünden öldü' diyorlar."

Erdoğan, konuşması sırasında vatandaşın tezahüratları üzerine, "Hiç endişeniz olmasın. Biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz, biz firavunların karşısında eğilmeyiz" dedi.

"Milletin tarafındayım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada ise kendisini cumhurbaşkanlığı makamına milletin egemen güçlerin değil, millet getirdiğini vurgulayarak, "Diyor ki, 'Cumhurbaşkanı tarafsız olacak'. Ben şu anda her partiye eşit mesafedeyim. Ama gönlümde tabii benim de bir aslan yatıyor. Ama bir şey daha söyledim. Ben tarafım. Nasıl tarafım? Milletin tarafındayım, milletin" diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Paralel devlet, kendinize gelin kendinize. Eğer siz kendinize gelmezseniz biz sizleri kendinize gelmeye, getirmeye mecburuz. Çünkü siz, bu milleti böldünüz, parçaladınız, iftiralarla, bölücü terör örgütünün güdümündeki partiyle. Şu anda bakıyorsunuz bal kaymak olmuşlar. Niye? Menfaatleri neyi gerektiriyorsa o. Onlar için amaca ulaşmak için her yol meşrudur. İnşallah onlar da bu ülkede istediklerini alamayacaklar"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber