80'e yakın işadamına gözaltı kararı

Konya merkezli birçok ilde "paralel yapı" operasyonu başlatıldı. 80'e yakın işadamı hakkında gözaltı kararı olduğu ifade edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2015 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
80'e yakın işadamına gözaltı kararı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "paralel yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, Konya merkezli birçok ilde operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında bazı işadamları gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, "paralel yapı" iddialarına ilişkin aylar önce soruşturma başlattı. Bu sabah saatlerinde de Konya merkezli 10'un üzerinde ilde operasyon için harekete geçildi.

Operasyonda aralarında Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin'in de bulunduğu polis müdürleri ve memurları gözaltına alındı.

Konya Valiliği'nden operasyon açıklaması

Konya merkezli başlatılan operasyonda bir dönem Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü olarak görev yapan Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin ve eski polis müdürü Anadolu A. gözaltına alındı. Ercan Taştekin gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Anadolu A. da aranmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ankara'da bir komiser, Konya ve Şanlıurfa'da da bir polisin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan isimler sağlık kontrolü için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Soruşturma kapsamında avukat ile sekreteri tutuklanmıştı

Eski YÖK Başkan Vekili'de gözaltına alındı

Dosya kapsamında Konya Barosu avukatlarından M.O. ABD'ye gitmek için Konya Havaalanında, sekreteri F.N.P. Selçuklu İlçesi'nde 11 Mayıs'ta gözaltına alındıktan sonra tutuklanmış, M.O. hakkında, "Fethullahçı terör örgütüne üye olma", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Adli görevi kötüye kullanmak", F.N.P. hakkında ise "Fethullahçı terör örgütüne üye olma" suçlamaları bulunduğu iddia edilmişti.

F.N.P'nin aracının bagajındaki, hukuk bürosundan aldığı öne sürülen 500 bin lira tutarındaki döviz, altın ve Türk lirası ile ruhsatlı tabanca ve mermilere de el konulmuş, zanlının "Para ve altınların M.O'ya ait olduğunu", M.O'nun ise bunları "Gayrimenkul satışından ettiğini" söylediği ileri sürülmüştü.

Operasyon örgütün finansal yapısına yönelik

Konya merkezli "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonun, örgütün finansal yapısına yönelik olduğu öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sabah saatlerinde Konya merkezli başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınacak şüphelileri yakalama çalışmaları sürüyor.

Operasyonun, örgütün finansal yapısına yönelik olduğu öğrenildi.

Örgüt üyesi belirli kişilere şirketlerin "zimmetlendiği", bu doğrultuda şirket sahiplerinden "himmet parası" tahsis edildiği ileri sürüldü.

İstenilen para alınamadığında ise iş adamlarının tehdit edildiği ve şantaj yapıldığı iddia edildi. Bu konuda, polise başvuran çok sayıda iş adamının ifadesine başvurulduğu belirtildi.

Bazı dönemlerde yargı kararlarına müdahale edildiği, şüphelilerin, kendi lehlerine karar çıkarmak için bilirkişi heyetlerini "ayarladığı" ileri sürüldü.

Operasyon kapsamında daha önce tutuklanan avukat M.O'nun, Selçuk Üniversitesine ait bir arsanın Mevlana Üniversitesine devri ile ilgili de usulsüzlük yaptığı iddia edilmişti.

Ankara'da aralarında bir iş adamının da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı

Konya merkezli "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda, Ankara'da aralarında bir iş adamının da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Paralel Yapı iddialarına ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında bugün sabah saatlerinde Konya merkezli 10'un üzerinde ilde operasyon düzenlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında aralarında bir iş adamının da bulunduğu 8 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüpheliler, Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından operasyonun merkezi Konya Emniyet Müdürlüğüne gönderilecek.

Gözaltına alınanların sayısı 43'e yükseldi

Konya merkezli "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, gözaltı sayısının 43'e yükseldiği belirtildi.

Sabah saatlerinde Konya merkezli 19 ilde başlatılan operasyon kapsamında gözaltılar sürüyor. Gözaltına alındıkça Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülüyor.

Şu ana kadar operasyon kapsamında 43 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber