Orduevlerinde başörtüsü önerisi

Orduevlerine başörtülü eşiyle giremeyen bir vatandaşın başvurusunu görüşen Meclis Dilekçe Komisyonu, MSB'ye 'sorunu çözün' önerisi yaptı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Mayıs 2015 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Orduevlerinde başörtüsü önerisi

TBMM Dilekçe Komisyonu, askeri tesislerde düğün dışında uygulanan başörtüsü yasağıyla ilgili düzenleme yapılması konusunda Milli Savunma Bakanlığı'na tavsiyede bulundu. Meclis Dilekçe Komisyonu, Kocaeli'den Y.B isimli bir vatandaşın dilekçeli başvurusunda, orduevi aidatının eşinin maaşından ödendiği fakat tesettürlü olması nedeniyle buralardan faydalanamadığı iddiası üzerine konuyu Milli Savunma Bakanlığı (MSB)'na sordu.

MSB: Yetki Genelkurmay'ın

Bakanlık komisyona gönderdiği yazıda, TSK'ya ait sosyal tesislerin 211 sayılı TSK iç hizmet yönetmeliği, TSK orduevleri, askeri gazinolar, kışla gazinoları ve vardiya yatakhaneleri ile eğitim merkezi yönetmeliği ve TSK orduevleri, askeri gazinolar, kışla gazinoları ve vardiya yatakhaneleri ile eğitim merkezleri yönergesinde belirlenmiş esaslar dahilinde açılıp işletildiğini bildirdi. Bakanlık, yetkinin Genelkurmay'da olduğunu ifade etti.

Komisyon tavsiyede bulundu

TBMM Dilekçe Komisyonu ise 2012'deki yönetmelik değişikliği kadınlar arasındaki kıyafetten kaynaklanan eşitsizliğin kaldırıldığını belirterek, "Başörtülü/türbanlıların düğünlerde orduevi ve askeri tesislere girme yolu açılmıştır. Bu değişiklik düğünlerin dışında orduevi, askeri gazino ve sosyal tesislerden istifade etmek isteyen kişileri kapsamaması nedeniyle yeni hukuki uyuşmazlıklara konu olmakta ve ayrı bir eşitsizlik durumu ortaya çıkarmaktadır. Çelişki giderilmelidir" yönünde görüş bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber