Öğrencisine 'seni buraya gömerim' diyen öğretmene hapis!

İstanbul'da bir öğretmen, öğrencisini yumrukladı, "Seni döverim, buraya gömerim" diye tehditte bulundu. Öğretmene yaralama suçundan 1 yıla kadar, tehdit suçundan ise 2 yıla kadar dava açıldı. Hakim, "Döverim" demenin cezasının dövmek suçunun iki katı olup hapis cezası olarak uygulanmasını 'orantısız' buldu

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 22 Mayıs 2015 09:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Öğrencisine 'seni buraya gömerim' diyen öğretmene hapis!

Sedef ŞENKAL DEMİR

Söz konusu olay İstanbul İntaş İmam Hatip Lisesi'nde yaşandı. İddiaya göre, son sınıf öğrencisi olan A.S., geçen yıl haziran ayında 2 arkadaşıyla birlikte okula geç kaldı. Geç kağıdı almak isteyen öğrencileri, "Geç kağıdı alırsanız bile yırtıp sizi yok yazacağım" diye uyaran beden eğitimi öğretmeni S.P., öğrencisi A.S. ile tartışmaya başladı. Öğrencinin "Herkesin geç kağıdını kabul ediyorsunuz, bize niye bunu yapıyorsunuz?" demesine sinirlenen öğretmen, kolundan tuttuğu gibi odasına götürdüğü öğrencisine hakaret etmeye başladı. İddiaya göre öğretmen, öğrencisini yumrukladı, annesine küfür etti ve "Seni döverim, buraya gömerim" diye de tehditte bulundu.

Öğretmen hakkında basit yaralama suçundan TCK'nın 86/2 maddesi gereğince 4 aydan 1 yıla kadar, tehdit suçundan TCK'nın 106/1 maddesi gereğince 6 aydan 2 yıla kadar, hakaret suçundan da TCK 125/1 maddesi uyarınca 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası istendi. Davaya bakan Anadolu 48. Asliye Ceza Hakimi, Anayasa Mahkemesi'ne gönderdiği başvuru dilekçesinde, Türk Ceza Kanunu'nun 86. maddesinde düzenlenen, bir insana zarar verme suçunun mağdurun şikayet şartı aranarak 4 aydan 1 yıla kadar cezası olduğunu ve adli para cezasına çevrilebildiğini hatırlattı. Hakim, sanık öğretmenin "Seni döverim, buraya gömerim" sözlerine ilişkin ise TCK'nın 106/1 maddesi gereğince paraya çevrilmeden, "tehdit"ten, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası yaptırımı uygulanmasının zorunlu olduğuna, bunun Anayasa'nın "adalet" ve "orantılılık" ilkesine ters düştüğüne dikkat çekti.

Tehdit suçu davasının mağdurun şikayetten vazgeçmesiyle de düşmeyeceği belirtildi. Hakim, Anayasa Mahkemesi'ne başvurusunda, bu durumun Anayasa'nın 2. ve 13. maddelerinde düzenlenen adalet, ölçülülük ve dolayısıyla hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmadığından ilgili yasa hükmünün iptali istemiyle başvuruda bulunma zorunluluğunun doğduğunu dile getirdi. Hakim, başvurusunun son bölümünde tehdit suçunun düzenlendiği TCK'nın 106/1 maddesi ve fıkrasında belirtilen suç yönüyle ceza yaptırımının alt sınırına ilişkin olarak 6 aydan ibaresinin iptaline karar verilmesini talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber