İş güvenliği uzmanlığı ile AÖF sınavı aynı tarihe denk geldi

ÖSYM ve Anadolu Üniversitesi'nin sınavlarına girecek olan Serap Güven isimli bir öğrenci, seçim nedeniyle sınav tarihleri 23 Mayıs'a alınınca mağdur oldu. İki sınavı da aynı gün ve aynı saate denk gelen Güven, bir tercih yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2015 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş güvenliği uzmanlığı ile AÖF sınavı aynı tarihe denk geldi

ÖSYM tarafından düzenlenen 'İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı'yla Anadolu Üniversitesi'nin sınav tarihleri 7 Haziran seçimi nedeniyle öne alındı. Seçim dolayısıyla Anadolu Üniversitesi ve ÖSYM'nin düzenleyeceği sınavın tarihi 23 Mayıs olarak değiştirildi. Her iki sınava girecek olan Serap Güven sınavların tarih ve saati çakışınca mağdur oldu.

Bir yıldır iki sınava hazırlandığını belirten Serap Güven aynı anda iki sınava yetişemeyeceğini belirterek, sınavlar arasında seçim yapmak zorunda kaldığını söyledi. Güven, 1 yıldır sınavlara hazırlandığını fakat emeğinin boşa gittiğini ifade etti.

Sınav yerinin biri Kadıköy diğeri Dudullu da olan Serap Güven, "Yetişmem mümkün değil. Bir yılık emeğim boşa gidecek. ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayet mailleri attım. Fakat bana gelen cevapta sınav tarihinin bir yıl önceden hazırlandığı ve ellerinden bir şey gelmeyeceği konusunda cevap geldi" dedi.

Güven mağduriyeti ile ilgili yasal yollara başvuracağını açıkladı.

CENK İŞVER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber