Telekom'da ajan mı var?..

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2006 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Ulaştırma Bakanlığı"na bir yazı göndererek Türk Telekom"da görev yapan yabancıların ajan olabileceği uyarısında bulundu. MİT"in "ajan sızabilir" uyarısı üzerine, Ulaştırma Bakanlığı da Türk Telekom yönetimini uyardı.

Yeni Şafak-Türk Telekom"un yüzde 55 hissesi geçen yıl yapılan ihalede, Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri"nin sahibi olduğu Oger Telecom şirketine satılmıştı.

Oger Telecom, İngiliz British Telecom"dan danışmanlık hizmeti aldı. Danışmanlık hizmeti kapsamında Türk Telekom"da İngiliz vatandaşı yabancılar da çalışmaya başladı. İngiliz vatandaşlarının Türk Telekom"da çalışması üzerine MİT"in, Ulaştırma Bakanlığı"na bir yazı göndererek uyarıda bulunduğu ortaya çıktı. MİT"in, bakanlığa gönderdiği uyarı yazısında, ?ajan sızmasına karşı dikkatli olunmasının istendiği? belirtildi.

4 İNGİLİZ SINIR DIŞI EDİLDİ İDDİASI

Daha önce Türk Telekom"da çalışan bazı İngiliz vatandaşlarının MİT tarafından sorgulandığı ve sınır dışı edildiği iddia edilmiş ancak bu iddialar Ulaştırma Bakanlığı tarafından yalanlanmıştı. İddialara göre, Türk Telekom"da görev yapan 4 İngiliz sınır dışı edildi. Telefon dinlemelerle ilgili gerekli önlemlerin alındığını ifade eden Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin, ?Ulaştırma Bakanlığı, böyle bir şeye fırsat vermez. Biz o arkadaşları yazıyla da uyarıyoruz ? demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber