Davutoğlu: Havalimanı-Kızılay metrosunu inşa edeceğiz

Şentepe'deki telerefik hattının açılışını yapan Başbakan Davutoğlu, "Çankaya'da ne varsa Şentepe'de de o olacak" diye söz verdi. Davutoğlu ayrıca, Havalimanı-Kızılay arasındaki metro hattı için de, "Mutlaka inşa edeceğiz" dedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Mayıs 2015 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Havalimanı-Kızılay metrosunu inşa edeceğiz

Yenimahalle-Şentepe arasında, toplam uzunluğu 3 bin 257 metre olan ve 2 hattan oluşan teleferik hattı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle açıldı. Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

"Metroyu yaparsınız, metroya ulaşım hatlarını düşünmezseniz, metro anlamını kaybeder. Ankara'nın sadece merkezini değil, Ankara'nın kenarı gibi görülen, varoşu gibi görülen Şentepe'yi de metro ile buluşturan Ak Parti iktidarıdır. Ankara'nın her köşesi aynı imkana sahip olacak. Şentepeliler, AK Parti'nin kalesi güzel hemşehrilerim, size bu sözü veriyoruz. Çankaya'da ne varsa Şentepe'de de o olacak.

Bütün Ankara'da aynı aşkla, aynı şevkle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde bir sözü, bir vaadi vardı. Devraldığımız bu sözü, bu vaadi yerine getireceğiz. Havaalanından da Kızılay'a metroyu mutlaka inşa edeceğiz."

GÜNLÜK KAPASİTE 25 BİNE ÇIKTI

Teleferik sisteminin 1. Etabı'nın daha önce açıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, açılışını yaptıkları yeni teleferik hattıyla günlük yolcu taşıma kapasitesini 12 binden 20-25 bine çıkardıklarını söyledi. Gökçek, şöyle devma etti:

"Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı'nın toplam uzunluğu 3 bin 257 metredir. Yeni açılan bölüm ise bin 800 metre uzunluğundadır. 17 dakika içinde teleferik ile Yenimahalle metro durağına iniliyor. Dileyen vatandaşlar metro ile de istedikleri yere gidebiliyorlar. Teleferik hattının ömrü minimum 30 yıldır. Yapılacak takviyelerle Allah nasip ederse bu 50 yıl Ankaralılara özellikle Şentepelilere hizmet verecek."

ANKAPARK'TA FISKİYE ŞOVU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, teleferik açılışını yaptıktan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Ankapark'a geçerek, 100 bin metrekarelik havuz içinde yer alan 209 metre uzunluğunda, 120 metreye su fırlatan ve dünyanın en büyükleri arasında yer alan fıskiyenin müzik ve lazer eşliğindeki gösterisini Başkan Melih Gökçek ile birlikte izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber